[]

avm'de dükkan açmak ne kadar mal oluyor

şimdi aklıma acayip bi fikir geldi. yapsam günde 1000-2000 tl falan ciro kesin yaparız. ama tutmazsa da 3 ay içinde kesin batarız.

dükkanda(10 metrakare diyelim) sadece masa vitrin tarzı şeyler olacak bunlar benim kafamı karıştırıyor. levhadır duvar kaplamasıdır bunlar ne kadar tutar. mesela avea dükkan açıyor 1 ay içinin tadilatı sürüyor hani döşemesi falan. şimdi bizim ortada tasarım da olmadığı için yapsak anca bim'e benzer. tasarımı dahil herşeyiyle yaptırmak kaça mal olur?

bir de böyle bi dükkanın kirası ne olur? mesela cevahir olsun, cirodan mı veriliyor kira.

 
erzurum plaerium avm 100000 lira yıllık peşin kira alıyorlarmış diye duydum. çalıştırsan da çalıştırmasan da o parayı peşin alıyorlarmış.

bir de büyük mağazalardan kira almayıp "bokunuzu yiyim gelin avm mizde dükkan açın, kira istemezük üstüne bi de para verelim." diyorlarmış. buralarda konuşulanlar bunlar.
  • ya ben lan neyse  (21.12.14 18:46:13 ~ 18:47:12) 
bkz sapphire avm. teknosa, ykm, turkcell fln hepsi kaçtı. şimdi para almıyorlar büyük markalardan. aklında bir fikir var ise ve istanbuldaysan kesinlikle git sappihre ile konuş.


  • liriamer  (21.12.14 18:56:01) 
AVM içi dükkanlar için tek gideri kira olarak düşünmeyeceksin. Avm'nin trafiğine göre aidat bedelleri de kira kadara denk geliyor.

ortalamada bir avm'nin mt2 fiyatı 135$ ise, 10 mt2 bi dükkan tutmayı düşünüyorsan bunun sana maliyeti (aidatı da dahil) 5000 lirayı bulur. yapamazsın ama 2000 lira cironun 400 lirası (%20) kar olarak sana kalsa ayda 12 bin lira net para elinde kalır. böyle bi satış yapacağını da sanmıyorum.

avea, turkcell vb. markaların 1 ay tadilatının sürmesi dükkan sahibi açısından bi gider sayılmaz... avea, turkcell gibi markalar kendi shoplarının kira giderini karşılıyorlar.

dükkan açma isteği neden? ne üstüne dükkan açacaksın? kaça alıp kaça satacaksın? basit bir şahıs şirketiyle internetten satışa başla?
  • mevrin  (21.12.14 19:10:28) 
yok illa dükkan lazım internet satışıyla olmayacak bişey, olsa da maliyeti kurtaracak kadar müşteri bulamam


  • divit  (21.12.14 21:06:25) 
bu arada genelde avm sözleşmelerinde tazminat vardır. 3 ay sonra batarsan "ben dükkanı kapattım, hadi eyvallah" diyemezsin. bilgin olsun.


  • merhum  (22.12.14 08:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.