[]

Biradaki glikoz şurubu olayı

Zamanında efese giydiriyorduk biraya glikoz şurubu koyuyor diye. Dün rastgele dolaşırken rind'i buldum. John smith's extra smooth diye bir bira aldım. Bunda da glikoz şurubu olduğu yazıyor (Gerçi ithalatçının yapıştırdığı etikette yazıyor, şişede yazmıyor.) Kaç yüzyıllık biracılar bile bunu yapıyorsa, efese niye o kadar sövdük?




 
efese sövdük çünkü tuborgun algı operasyonu başarılıydı.


  • namus ninjası  (21.12.14 18:04:22) 
Efes'teki bi eleman herkes kullanıyor minvalinde laflar etmiş bizim bi arkadaşa.


  • nereye bu gidis  (21.12.14 18:10:13) 
Bütün herkes değil, çoğu büyük yapıypr diyebiliriz. Ve özellikle yabancı markaların Efes tarafından burada üretilenleri. Mesela sizin söylediğiniz de Heineken üretimi. Heineken'in de içindekiler ülkeden ülkeye değişebiliyor.
Genelde Alman biraları daha temiz olur (bkz: reinheitsgebot ) ancak onların da burada üretilenlerinde glikoz görebilirsiniz.

  • whoosie  (21.12.14 18:21:26 ~ 18:22:05) 
tuborgun algı yönetimi filan değil mesele. efes de tuborg da kötü biralar ama tuborg bariz daha iyi efes'ten. ha ben duvel içiyorum belçika birası. onda yok. su gibi akıyor. kafayı güzelleştiriyor daha ne olsun


  • camfrog sonmez  (21.12.14 18:33:01) 
efese sövüşümüzün sebebi alışıldık tadı bozması oldu; bunu da daha fazla üretim-satış için yaptı. çünkü efes biliyor ki tüketicinin çok büyük bir kısmı birayı kafa bulmak veya ucuz alkol olduğu için içiyor. kültür geliştikçe bu şikayetler ortaya çıkıyor ve bu şikayetler bu kültüre(az da olsa) sahip olan az bir kesime ait.

glikoz şurubu mayalanma prosesini hızlandırır. gilikoz şekerin en küçük birimi, malt şırası büyük yapılı şekerler içeriyor. bira yapımının bir aşaması bunların önce glikoza çevrilmesi, diğer aşaması glikozun alkole çevrilmesine şeklinde. özde alkol üretimi glikozdan olsa da biranın tadına ilk adım etki ediyor(tatlandırıcılar, acılaştırıcılar haricinde). bu ilk adım atlanmıyor ancak miktarı azaltılıyor, böylece ortamda hazır glikoz olduğu için alkol üretimi hızlanıyor. diğer bir ayak ise biranın diinlendirilmesi aşaması, efes bunu da kısa tutmaya başladığı için tadı bozuldu; bozuldu derken ilk tadının olmaması veya standart olmayıp hep değişken tat olması vs.

her bira üreticisi kullanabilir glikoz şurubu(ancak almanya'da bira diye adlandırılacak ürünlerde glikoz kullanılmaycağına dair kanun olduğu söyleniyor), farklı tat elde etmek için kullanılıyor zaten. kötü bir şey değil. en baştan böyle bir bira üretirsin olur, efesin eleştirildiği nokta çok üretmek adına tadını bozması. ayrıca glikoz şurubu maliyeti de düşürüyor doğal olarak.

son olarak hatırı sayılır miktarda bira tadan birisi tuborg'un ortalama üstü bir bira olduğunu, hatta avrupa'nın standart biralarının kalitesinde olduğunu anlar. efesin balkon demiri tadı ve bunu bomonti'ye de bulaştırmasa hanesi eksi puan.
  • uykusunu yakalayan adam  (21.12.14 19:33:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.