[]

internet yokken ne yapıyorsunuz?

çok ciddi bir internet bağımlılığı problemim var ve çözemiyorum bir türlü. 12 yaşımdan beri, geride kalan 8 senede günde ortalama 8-9 saatim internette geçmiştir. en az. son 8 yılda ağız tadıyla, düzgün hiçbir iş yaptığımı hatırlamıyorum. en keyif aldığım şeylerde bile aklım bilgisayardaydı.

şu an düşünüyorum. bilgisayara dokunmayacağım yarın diyorum. ne yapabilirim? sakatım, dışarı çıkamıyorum. çıksam da yapacak bir şeyim yok gerçi ya neyse. param yok. evin içinde akşama kadar neyle oyalanabilirim?

detoks dönemi düşünüyorum aslında. işim yüzünden zaten internete girmem lazım ama günde 1 veya 2 saatle sınırlayayım diyorum.

bunda problem yok. bilgisayarım yokken 3 ay boyunca ara ara arkadaşın bilgisayarından girdiğim olmuştu. sorun şu ki, günlük hayatta ne yapacağımı bilemiyorum. bu 3 ayda mesela sürekli yatmıştım. mal gibi. hiçbir şey yapmadan.

siz ne yapıyorsunuz? tek ricam ezberden cevap vermeyin. spor yap gibi.

 
en basiti kitap okumak.

güzel, sürükleyici bir seri al ve uzun uzun oku.

mesela zaman çarkı serisi, ya da yüzüklerin efendisi gibi.

paran yoksa bile kütüphane'den arkadaşına kitap aldırabilirsin. knut hamsun tavsiye ederim.
  • thracian  (21.12.14 17:45:40 ~ 17:46:25) 
Puzzle yapabilirsin, bayansan el işi yapabilirsin.


  • hala mi ceren yahu  (21.12.14 17:46:30) 
Kitap-puzzle +1
Dil öğren spor yap

  • bluebey  (21.12.14 17:50:40) 
ben bir ara manyak gibi evimdeki tüm mobilyaları boyadım.
hepsi 1 sene falan önce alınmış şeylerdi, onları zımparaladım, yüzeylerini boyanmaya uygun hale getirdim, en az üç kat boyadım, koskocaman gardrobu bile küçük kesik uçlu fırçayla boyadım, haliyle aylar sürdü, masterpiece olarak duruyor şimdi :D

ben böyle kendin yap tarzı şeylerle uğraşmayı seviyorum, evde boş durdukça da onlarla uğraştım. sen de boyama yapmayı sevmeyebilirsin ama atıyorum ahşap şekillendirebilirsin. tamamen el emeği şeylerle uğraş yapılacak bir sürü şey var.

kitap okumak zaten her gün kafadan 2 saatini alır, onu direkt yap.
  • kahin ahtapot paul  (21.12.14 17:51:48) 
Kitap ve dil öğrenmek +1
Dil ile uğraşmak hem zevkli hem geleceğin için de faydalı bir uğraş

  • bir fincan kahve ile film izlemek  (21.12.14 17:54:19) 
arkadaşlar güzel ve yararlı şeyler yazmışlar. onlara benzer şeyleri dene. ayrıca spor yapmak çok iyi bir şey.

bilgisayar yokken yapabiliyorum aslında, internete girmeden durabiliyorum demen de alkoliklerin ramazanda ağızların bir damla bile içki koymamalarına benziyor.

kızma ama böyle :)
  • mea maxima culpa  (21.12.14 17:59:47) 
hayvani bir tornavida setim ve sökülecek bir sürü şey var.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.12.14 18:01:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.