[]

yer çekimine direnmek, spor

evet yaş ve cinsiyet itibari ile (34K,) yer çekimiyle inatlaşmak için bir süredir bıraktığım spora tekrar başlamam lazım. yürüyüş yapıyorum ama yeterli olmasa gerek. salonda spor yapmaktan nefret ediyorum. bir de 2 tane bel fıtığım var, o yüzden her egzersiz uygun değil bana.

belfitigi.belveboyunfitigi.com şuradaki egzersizler bel fıtığı için yardımcı olurken, bir yandan da yer çekimi ile olan inatlaşmamda fayda sağlar mı? yoksa onun için başka şeyler mi yapmam lazım? evetse, napmam lazım? evde uygulanabilir tavsiyelerinizi rica edeyim, çünkü dediğim gibi salon sevmeyengillerdenim.

not: kilo problemim yok. sadece fit kalmak ve sarkmamak derdindeyim.

 
Bel fıtığı varsa dikkatli olmak lazım, her egzersiz size uymayabilir. Onun için plank/side plank gibi izometrik egzersizler; hyperextension gibi bel güçlendirici hareketler ve leg raises gibi bele baskı uygulamayan karın hareketleri yapabilirsiniz. Bunlar belinizi güçlendireceği gibi karın-core bölgesini de güçlendireceği için daha sağlam bir duruşunuz olur ve varsa eğer fıtık kaynaklı ağrınızı da nispeten azaltır. Zaten fıtık olan kişiler için de doğru olan ağırlıklarla çalışmak yerine beli ve karnı güçlendirecek egzersizler yapmalarıdır.


  • angelus  (21.12.14 15:15:46) 
yüzmek bel fıtığına iyi geliyor diye biliyorum. hem komple bir spor zaten.

bir de barfiks çekmek, asılıp omurları açmak bel fıtığına iyi geliyor. tam olarak çekmesen bile asılsan iyi gelir bence.
  • yirmisantim  (21.12.14 16:34:24) 
Her türlü fiziksel aktivitenin faydası olur. "Home Bodyweight Workout" diye Youtube'da ara. Güzel şeyler çıkar.


  • arnold schwarzeneger  (22.12.14 08:02:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.