[]

müşterek tapu

benim ailemden kalan biraz param var. erkek arkadaşımın da maaş kartı bende duruyor, oradan 3 sene de epey bir şeyler biriktirdim. üstüne de biraz kredi çekeceğiz, ev alacağız. ocak sonunda evleneceğiz. evi ise evlenmeden önce alacağız muhtemelen. evleninceye kadar içinde istediğimiz değişikliği yapıp, evlenmeden önce o eve geçelim diyoruz. şimdiki evimizi de bir arkadaşımıza kiraya vereceğiz. (şu an çok hoşumuza giden bir ev var, ayıp biliyorum ama kaparoyu verenin vazgeçmesini umut ediyoruz)

şimdi mesele şu ki, erkek arkadaşım evin tapusunun benim üzerimde olmasını istiyor. sebebi de çok yoğun çalışması ve evrak işlerine koşturamayacak olması. ben de evlilik öncesi edinilen mal olacağı için yasal hakları açısından ikimiz üstüne olsun istiyorum. hayat bu iyisi var kötüsü var, bencilliğin alemi yok, ikimizi de güvenceye almak lazım. hem o biriktirdiğimiz parayla istediği arabayı almak için çok heveslenmişti ama bu ev konusu açılınca hayallerinin arabasından vazgeçti. o yüzden sadece benim üzerime olması içime sinmiyor. evlenmeden müşterek tapu çıkartabiliyor muyuz? her işi halletsem de erkek arkadaşımı sadece imza atmaya çağırsam, böyle bir yol var mı?


 
gidin bi notere, size vekalet versin bu ev alım satım işleri için. kendisi gelmese bile siz hem onun adına hem kendi adınıza işlem yapabilirsiniz.


  • battal gemalmaz  (21.12.14 13:39:50) 
böyle yaparsak tapuda ikimizin de adı geçebilecek mi battal gemalmaz?


  • vesna  (21.12.14 13:43:01) 
başlıkta yazmışsınız işte müşterek tapu alacaksınız. kim olduğu farketmez, yoldan geçen adamla bile çıkarabilirsiniz ortak tapuyu ama kredi çekecekseniz bankaya sormanız gerekebilir bu durumu..


  • calzoncillos  (21.12.14 14:05:42) 
kredi mesele değil, ev kredisi olarak değil ihtiyaç kredisi olarak çekeceğim. 30.000 tl çeksem yetiyor. o zaman bir vekalet halleder bütün her şeyi. süpermiş. çok teşekkürler.


  • vesna  (21.12.14 14:10:46) 
Tapuda vekaletle işlem yapabilirsiniz. Dilediğiniz hisse oranında hem kendi adınıza hem de erkek arkadaşınız adına tapu çıkarabilirsiniz.
Bu arada nerden buldunuz bu adamı? kaçırma bu adamı sakın. Gözlerim yaşardı maaş kartını sana versin, senin için araba almaktan vazgeçsin evi de sırf evrakla ugrasmayayim diye senin ustune yapsın. Sizin de daha ince düşünüp illa onun adına da olsun diye uğraşmanız. Ne bileyim Vallahi bravo. Şu an tahtaya vuruyor ve nedensizce umut doluyor içim.

  • ground  (21.12.14 14:29:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.