[]

Rektör

Rektörlerin görev süresi dört yıl diye biliyorum. Diyelim ki herkes memnun şu anki rektörden, bir dört yıl daha görev alabilir mi? Yoksa bırakması mı gerekir 4 yıl dolunca? Devlet üniversitesinden bahsediyorum.




 
Yeniden seçilebilir ama yetmez. Birinci çıksa bile YÖK seçim sonuçlarını incelemeden farklı bir sıralamaya sokabiliyor ve cumhurbaşkanı istediği adayı seçip onaylayabiliyor. Aslında seçimler biraz görüntüde ama teorik olarak buna bir engel yok.


  • aychovsky  (21.12.14 11:43:10 ~ 11:43:39) 
Lola hanım devam edebilir bir 4 yıl daha. Özelde de aynı.
Bu arada isminize bayıldım

  • kahve kokusu  (21.12.14 11:43:23) 
rektörler "atanıyor". sence?


  • entrapmen  (21.12.14 11:44:08) 
Atanıyor da bizim üniversitede sistem farklı heralde biraz, yani iktidara yakın kişilerin atandığını düşünmüyorum şu zamana kadar. O yüzden merak ettim.


  • Lola90  (21.12.14 11:45:47) 
Bir iki tane var, YÖK'ün "henüz" dokunmadığı; o üniversitelerden olabilir.


  • aychovsky  (21.12.14 11:51:41) 
once adaylar belirleniyor. sonra adaylardan en cok oy alan birkaci cumhurbaskanina sunuluyor yamulmuyorsam. eger o cok oy alanlar hukumete yakin degilse mecbur biri secilmek zorunda. yani yandas olup olmamasi oy verenlerin agirlikli goruslerine bagli.


  • bohr atom modeli  (21.12.14 11:57:25 ~ 11:57:44) 
İlk 3 aday YÖK'e ginderiliyor. YÖK'te onlar kendi liyakatlerine göre adayları yeniden sıralıyorlar ve cumhurbaşkanına gönderiyorlar. CUmhurbaşkanı da bu üç adaydan birini seçiyor.

Eğer 3 kişi içinden yandaş olan yoksa, diğer makamlar sıkıştırılmış oluyor ama genelce zaten 6-7 aday içinde ilk ikisi yüksek oylar alıyorlar, üçüncü diğerlerinin %10'u, %20'si gibi bir şeyler alıyor oluyor. Diğer adaylar ise iyice az olmuş oluyor. Örneğin, Boğaziçi'nde şu ana kadar seçim sıralarının değiştirilmesi yemedi. Boğaziçi ile sözsüz bir anlaşma var gibi aralarında, ona yeltenmiyorlar. ODTÜ de pek yemiyor ama Boğaziçi kadar sağlam değil yeri. Ama İTÜ'de iki seçimdir, yandaş olan seçiliyor. İlk seçilen sanıldığı kadar yandaş çıkmadığı ve görece daha tarafsız olduğu için ikinci seçimde kazanmasına rağmen değiştirdiler adamı.

Edit: tolgan haklı. Niye böyle hatırladım sabah sabah, bilmiyorum. Marş basmıyor sanırım henüz.
  • aychovsky  (21.12.14 12:02:00 ~ 12:26:39) 
Yök e ilk üçü değil oy sıralamasıyla ilk 6 kişi gönderiliyor. Yök burdan 3 kişiyi öneriyor cumhurbaşkanına. Bu gidecek listeye cumhurbaşkanı müdahale edip şunları ilk 3e koy diyebilir kapalı kapılar ardında. Sonra da kendisi birini atıyor.


  • tolgan  (21.12.14 12:25:43) 
cumhurbaşkanının görev ve yetkilerinin arasında atamak vardır.
rektörü isterse siker atar.!!!

  • trollmatik  (21.12.14 13:21:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.