[]

host ve domain

Merhaba, bu konularda fazla bilgim yok ama merak ettiğim kafamda birkac soru var;

şimdi bi site tasarlansa, içinde ortalama 200 mb dan 20-30 arası videonun flash vidoe ya da baska bir sekilde sunulacagı bir host ne kadara patlar?

google a yukleyecektim videoları ama google upladı kesmis, youtube'a herkes erisemiyo, vimeoya baktım o da haftalık free olarak 500 mb diyo, ücretlisi yıllık 59$, malesef o kadar da param yok.

ayrıca videoların hızlı bi sekilde sunulması da onemli, bunun icin de sanırım host saglam olmalı?

lafın kısası ucuza mal olabilecek sekilde, yurtici ya da yurtdışı farketmez böyle bir hostu nasıl, ne kadara sağlayabilirim? ( domain de hesaba dahil .net olcak sekilde )

free olarak host edebilecegim sonra emble(tam adını bilmiyorum) olarak siteye koyabilecegim video host siteleri de olabilir eğer varsa.

saygılar.

 
alan değil de bandwidth önemli bu durumda. onlara bakmanız lazım. dreamhost alan ve bandwidth konusunda baya cömert diye biliyorum.
yurtiçi daha hızlı olur tabi ama adam kazıklıyorlar resmen, yurtdışı daha iyi o yüzden.
domain 10 dolar civarı.
  • sanal uyku  (05.08.09 00:51:05) 
200 mb olan videoları kendi hosunda tutarsan çok bağlantı (bandwith) harcarsın. bu nedenle eğer videoları kendi hostunda tutacaksan bw yi 200 mb çarpı kaç defa izlenecek ise o kadarla çarpıp ona göre alman lazım.

misal 200 mb * 2000 izleme = 40 gb gibi bir şey.

alacağın host için alternatifleri hostbul.net ten görebilirsin. ancak piyasada sağlam firma nadir. vit.com.tr kullanıyoruz 1 senedir falan bayağı iyi eğer türkiyeden alacaksan. yoksa hostgator.com da fena değildir.

videoları paylaşım sitelerine yüklemen gerekecek büyük ihtimalle, izlesene.com, dailymotion falan var onlara da bakarsın.

domain'i isimtescil.net ten al derim. türkiye'de bu işi yapan en iyi adamlardan biridirler. en azından ben 5 senedir falan sıkıntısız kullanıyorum. domain maliyeti bellidir 7 - 8 dolar falandır heralde tam bilmiyorum şimdi.

videonun hızlı sunulması için hem senin sunucunun çıkış gücü, hem de kullanıcının alış güçü önemli. yine de kendi sunucunda tutmanın acayip bant genişliği harcıyacağını ekleyeyim.
  • tulkas  (05.08.09 00:54:00) 
dailymotion, metacafe, yahoo olabilir bana kalirsa. ayrica yanlarina youtube'da konur, misler gibi.

diger turlu hosting olayina girdin mi hem host boyutundan oturu hem de trafikten (6 gblik video 100 defa izlense 600 gb eder!) asiri pahaliya gelir. onun yerine vimeo emin olun daha uyguna geliyor.
  • entrapmen  (05.08.09 00:59:26) 
az once biraz bakındım da, dailymotion da farklı bi uygulama varmıs. bi ozelligi sayesinde video gonderdigin zaman orjinal olduguna ikna edebilrsen dailymotionu, sana normalden daha fazla sureli ve daha buyuk dosyaları saklamana izin veriyolarmıs. sanırım sansımı boyle denemeleyim.

tesekkürler. bu olursa eger hostu icin o kadar kasmaya gerek yok sanırıM?
  • therevo  (05.08.09 00:59:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.