[]

son dönemde her şey daha çok mu pahalandı?

aklım almıyor bu durumu.
en kıytırık bir şey için istenen paralar dudak uçuklatıcı derecede.
misal bir kazağın en az 40 tl, bir pantolonun 100 tl, incecik bir atkının 25 tl olmasına, kendi kemik (daha doğrusu mal) kullanıcılarından yüz bulup ürettikleri bir telefonun 2500 tl olmasına aklı başında sebepler sunacak olan var mı?

bana göre, alt tarafı herhangi bir amaca yönelik üretilmiş basit araç gereçlerin en uç fiyatlarla satılması ve satın alınması salaklıktır.
bir kazak sizi soğuktan korumaktan başka ne gibi mühim görevlere sahip ki fiyatı 100 tl'ye kadar çıkabiliyor?
tabii ki, 20 tl'ye de kazak var ama en çok da mağazalar tarafından yapılan bu algı oyunu canımı sıkıyor. bu kadar aşırı pahalı fiyatları sanki elbirliğiyle normalleştirmeye çalışıyorlar gibi.

 
Krizdeyiz deyince inanmiyor kimse, 13 tl yemek parasi alip 20 liraya kofte yiyorum. Ekonomi cok sufer bence evet


  • divit  (19.12.14 21:23:17) 
Kesinlikle katılıyorum.. Kazaklar 60 tl den, pantolonlar 100tl den, ayakkabılar 500 tl den başlıyor artık. Alabilecek durumda olsam bile almıyorum.


  • 412  (19.12.14 21:34:59) 
Markaların sunduğu ürünleri malzeme üzerinden düşünmek yanlış. Adamlar markayı pazarlıyor.

Öte yandan kapitalist sistemde bu normal kabul edilir zaten. Serbest piyasa sonuçta
  • filipis  (19.12.14 21:38:03) 
pahalandı evet katılıyorum
ama durmak yok pompaya devam.

  • basond  (19.12.14 21:39:01) 
meyve sebzelere inanamıyorum ben. resmen yarım kilo alıyorum paraya kıyamayıp.


  • hushhush  (19.12.14 22:09:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.