[]

SQL Öğrenmece

SQL öğrenmek istiyorum. Ana öğrenme sebebim işimle ilgili olan tüm ilanlarda neredeyse SQL tercih sebebidir ya da gereklidir gibi bir sorun sözkonusu. Ben de şunu bir öğreneyim bir araştırayım istedim. Gene ekşiden şöyle bir kaynak buldum;
www.w3schools.com

Burası iyi midir ? Ya da önerebileceğiniz kaynak, yöntem de olur.

Yazılım vs tecrübem hiç yok, yıllardır bilgisayar kullanırım ama bir yazılım bilgisi öğrenmedim. O derece sıfırım yani SQL için.

Öğrenebilir miyim ya da ?

 
İngilizcen yeterliyse W3 bu iş için en iyi kaynaklardan birisi. Sadece SQL için değil, kurcalarsan farklı konularda da iyi bir kaynak olduğunu görürsün. Bilgisayarına kur ücretsiz sürümlerini, kurcalaya kurcalaya boş zamanlarında öğrenirsin.


  • osurdum  (19.12.14 16:56:10) 
W3 başlamak için harika. Temeli verir. Sonra zaten duruma bakarsın.


  • eloharp  (19.12.14 17:30:09) 
bi tanede matematik kitabı al, kümelerle ilgili olan başka bişiye ihtiyacın yok, sql dediğin şey basitçe verileri kümelemek, iki küme arasında kesişenleri bulmak gibi işlemleri içeriyor, eğer kümeleri iyice anlarsan sql'ide anlarsın.

çoğu durumda formüller küme işaretleri ile anlatılır SQL'de.
  • selam  (19.12.14 17:55:45 ~ 17:56:28) 
Benim zerre bilgim yoktu, sql server kurdum, tablo, diyagram yarattım, uzaktan bağlantı sağladım, işimin düştüğü sorguları da google'dan bakıyorum, çok spesifik bir şeyse veya bulamadıysam buradan soruyorum, daha cevapsız kalmadım sql konusunda.


  • kimlanbu  (19.12.14 18:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.