[]

kedi köpek tüyü yutmak

insana zarar verir mi? evde bakılan, herhangi bir hastalık taşımayan, aşıları tam bir hayvanın tüyünü yutan 4 yaşında çocuk ya da yetişkin birey hastalanır mı? böyle bi ihtimal var mı? hastalanırsa ne olur kist mi oluşur bilen varsa aydınlatabilir mi? ayrıca varsa böyle bir hastalık kaynakta verebilir misiniz?


bir arkadaşım kedi sahiplenecekti, yardıma muhtaç bi kedi ilanı vardı facebookta. kediyi görmeye bile gittiler ama oğlu tüyünü yutup hastalanır diye vazgeçmiş. ben aşıları vs olunca sorun olmayacağını belirttim ama ona göre olurmuş. kendisi sağlık çalışanı hemşire yani. bir şey demedim ama sinir oldum. madem böyle bir şey var sahiplenecek gibi ne diye ortalığı ayağa kaldırıyorsun.

 
yok tabi ki öyle bir şey ya.

biz ölelim o zaman çok sayıda hayvanı olan insanlar olarak. bişecik olmaz.

ben onun sağlık çalışanlığına ayrıca....
  • mutevazi  (19.12.14 14:15:28) 
kedimizin tüm aşıları tam. bir yıldır öpüyoruz, sarılıyoruz, tarayıp tüylerini uçuşturuyoruz, bazen onun yastığına oturup tüye bulanıyoruz elbet bir kısım tüy yutuyoruzdur diye düşünüyorum. dört kişiyiz, hastalanan, ölen olmadı. bunun aşıları tam kedi sahibi 27328427 insan için de geçerli olduğunu varsayıyorum. tabii özel kedi alerjileri olan kişiler hariç.


  • freya  (19.12.14 14:17:15 ~ 14:17:27) 
SAğlık çalışanı diyip çok bir şey biliyor intibasına kapılmayın.
Şu dünyada über gerzek sağlık çalışanları da var, tecrübeyle sabittir.

  • afush  (19.12.14 14:28:36) 
Bazı doktorlara göre kesinlikle çocuk olan eve hayvan girmemesi gerekiyor. Bazı doktorlara göre ise evcil hayvanlar bağışıklık sisteminin gelişmesi açısından son derece faydalı. Ben ikinci guruba inanmayı tercih ediyorum. Daha detaylı bilgili için bahsettiğin kist yapan parazitin adı toksoplazma.


  • zombi  (19.12.14 14:44:50 ~ 14:45:16) 
Anlatayım.

İnsanlarda da, kedilerde de, köpeklerde de, kuşlarda da, her canlıda bulunabilen "iç parazit" dediğimiz bir hede var.
Kediler köpekler üzerinden gideyim, bu hayvanlar (kedi daha sık tabii) kendilerini temizledikleri için, eğer o parazit varsa bedenlerinde, anüsten dillerine, dillerinden de tüylerine o mikrop BULAŞABİLİR. Siz de o hayvanı elleyip öpüp koklayıp elinizi ağzınıza götürürseniz o paraziti KAPABİLİRSİNİZ. Tamamen olasılık bunlar, olacak diye bir şey yok. Hatta bayağı da düşük bir olasılık aslında.

O yüzden napıyoruz, evimizdeki hayvanımızın iç parazit hapını aşısını artık tercihe kalmış, yaptırıyoruz yutturuyoruz. İhtimali de sıfıra indiriyoruz. Diğer aşılara gerek bile yok bak (yani tabi var hayvanın sağlığı için de bu durum için konuşuyorum.) İsterseniz alın avuç avuç yiyin tüyleri, bişiycik olmaz.

Evimde 5 kedim var. Birlikte uyuyoruz. Genel kanıya göre ben şu an ölüyüm.

O tüy ciğerine yapışır bilmemnolur tamamen şehir efsanesi. Aynen böyle anlatmakla geçiyor ömrüm insanlara, birçok kişiyi de ikna ettim, siz de deneyin belki birkaç can yuvalanır böylece...
  • mutlusismankedi2015  (19.12.14 15:09:07 ~ 15:11:10) 
parazit uygulamaları yapılan herhangi bir hayvanın hastalığa sebep olma inancı sadece bizim ülkemizde sanıyorum. sokaktaki hayvandan bile hastalık kapma olasılığı oldukça düşük. aksi halde her gün sarmaş dolaş olduğum hayvanlar nedeniyle hastanelik olmak gerekiridi.

babamın akciğer kanseri tedavisi gördüğü sırada evde köpeğim vardı. babam ufak bir enfeksiyon dahi yaşamadı.
arkadaşımın bebeği evde köpeği ile büyüyor.(yan yana, temas ederek) kreşteki tüm çocuklar sürekli hastalık yaşarken geçen kış boyunca bir kez ateşlendi.
  • madarch  (21.12.14 18:53:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.