[]

interaktif pazarlama

bir uluslararasi iliskiler mezunu olarak ozel sektorde bir girisimde bulunmak icin hicbir yeti kazanamamistim universite hayatimda. bunun icin bilgi universitesinde interaktif pazarlama bolumunde yuksek lisans yapmayi dusunuyordum. bazi ozel faktorlerden dolayi gerceklesmedi. interaktif dunyada yalnizca bir kullanici olarak bulunuyorum ve web bilgim bir blog acacak kadar bile yoktur, ama bu dunyanin icine girersem maddi imkanlarimi dogru sekilde yonlendirerek is gelistirebilecegimi dusunuyorum. b2c tarzinda bir girisimde bulunmaktan ziyade b2b uzerine kendimi gelistirmeyi dusunuyorum. en azindan sirketimize ait websitelerini kontrol edip kendimi sirketimizin noksanliklari noktasinda kanitlayabilirim boylelikle, nitekim 10 yil onceki tasarimi kullaniyorlar hala.

amacim ilerde yapacagim islere yonelik bu mecraya hakim olabilmek. webin onemini size anlatmama gerek oldugunu dusunmuyorum. bir cogunuz biliyorsunuzdur zaten. geleneksel piyasalar hala oneminin farkinda olmasa da ben, bana yeni kapilar acabilecegini dusunuyorum. bunun icin bu konudaki eksikliklerimi gidermek istiyorum.

bahsettigim yuksek lisans programinda okutulan dersler: nextakademi.com bu sekilde. derslerin yaninda kurabilecegim baglantilar da beni cezbediyordu ama artik boyle bir olanagim olmadigindan ben de sertifika programlari veya cesitli kurslara katilarak kendimi bu alanda gelistirebilecegimi dusunuyorum. en basitinden web isine atilabilmek adina atmam gereken adimlar neler olmali sizce?(sertifika programlari, kurslar vs.) -maddi olarak pek problemim yok ama egitime ancak haftasonlarimi ayirabilirim sadece. bunun disinda is yerinde bilgisayar karsisinda kendimi gelistirebilecegim vakit genis.-

 
web işine girmek için web tasarım öğrenmen gerekmez mi? interaktif pazarlama bambaşka bir şey bilişim sistemleri bambaşka bir şey :) next akademi'yi biliyorum. fakat buradaki bilgilerin çoğu fikir bazında yani uygulama bazında değil. web tasarım daha teknik bir konu. şimdi pazarlama iletişimi mi istiyorsun web mi? :) yani interaktif pazarlama programında göreceğin şeyler markalama modelleri nasıl yapılır? marka nasıl konumlandırılır? bütünleşik pazarlama araçları nasıl daha etkili kullanılır?(sponsorluk, yerinde pazarlama, online vb) Hedef kitlenin sosyo kültürel sınıfına göre ne tarz bir yol seçmeliyiz gibi gibi. öncelikle neye yönelmek istediğine bağlı :)


  • secilmis uye  (19.12.14 11:40:57 ~ 11:44:22) 
@secilmis web tasarimi oluyor sanirim benim dedigim ama o bolumde komple bir sekilde yetistirebilirdim kendimi. bu isin yolunu yordamini ogrenirdim, bilgilerimi hangi alanda kullanabilecegimi ogrenirdim. elde kalan imkanlarla isin teknigini ogrenebiliriz ancak diye dusunuyorum. en basitinden nasil bu ise gireriz? metinde yeteri kadar aciklama yapilmis.


  • the feel good  (19.12.14 11:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.