[]

evime temizlik için bir abla geliyor.

bu abla kedimin su kabını yıkadığı sünger ile diğer bardakları da yıkamış. bu bardakları nasıl dezenfekte etmem gerekir? teşekkürler.




 
höeh.
işte ben bu yüzden kedinin süngerini saklıyorum. Bulaşık makinesi varsa orada yıka, yoksa bardakları bir tencerede kaynat derim.

  • SiyamkedisiZorro  (19.12.14 10:21:45) 
kaynatman yeter.


  • mega idea  (19.12.14 10:23:04) 
kaynar çamaşır sulu suda beklet biraz sonra çok sıcak çamaşır sulu suda yıka. sonra da makina varsa makinada yıka.


  • kakao  (19.12.14 10:25:17) 
çamaşır suyu karıştırmayın bulaşık işine, arınmaz o kimyasallar.. ne kadar durulasak ta kalıyor bardaklarda.. kanserojen işte bunlar, hep kanserojen...


  • minyatur dev  (19.12.14 10:29:25) 
çamaşır sulu sıcak suda beklet sonra tekrar yıkayıp güzelce durula. bardaklarda boya kaplama vb varsa çıkarabilir ama bilemedim o kısmı


  • argent dawn  (19.12.14 10:30:27) 
sırf meraktan soruyorum kediniz hiç dudaginizi yalayarak uyandirmiyor mu sizi sabaha karşı veya elinizi yaladı diyelim her defasında elinizi mi yıkıyorsunuz? hiç unutup da mandalina soyup yediğiniz, burnunuzun ucunu veya dudaginizi kasidiginiz olmuyor mu? ya da masada unuttuğunuz su dolu bardaktan siz görmeden kedinin su içmiş olma ihtimali hiç mi yok?
demeye çalıştığım siz bir şekilde zaten kedinizin tükürüğüne maruz kaldiniz en az bir defa.

çamaşır suyu kullanmayın, durulanmayacaktir. kalıntısı kedinizin temasından daha tehlikeli. kaynar su ile yikamaniz kafi. çoğu bakteri sanılanın aksine öyle her ortamda yasiyamaz.
  • kaymaktutmayansicaksut  (19.12.14 10:35:58) 
@cigerdelen kedisinin, köpeğinin dudaklarını vs öpenler bile var ama ben yine de dikkatli olayım dedim. çünkü kedinin tüyünden insana bir hastalık geçebiliyor adını unuttum şimdi. kediler tüylerini yaladıklarında tükürük yoluyla bi bakteri tüye geçiyor insan kişisi de tüyü yutarsa bir hastalığa yakalanabiliyordu.


  • sen olmayan cocuk benim  (19.12.14 10:36:40) 
@kaymaktutmayansicaksut haklısınız en az bir defa maruz kalışımdır.


  • sen olmayan cocuk benim  (19.12.14 10:37:45) 
@meltem ben mama kaplarini filan sudan geçirip atıyorum bulaşık makinesine normal tabak canakla. zaten kaç derecede yıkanıyor.

kontrolsüz hayvan olsa tamam da kontrollü hayvan ve zaten temas kurarak devamlı tüyü olsun diskisindaki bakteriler olsun bir şekilde tanisiyor bagisiklik sistemi
  • kaymaktutmayansicaksut  (19.12.14 10:40:42) 
kediniz kuduz falan mı? grip mi ya da? nezle mi oldu? hiç içinize sinmiyorsa normal yıkayın bi daha zombi değilse kediniz. ama zombiyse kan falan bulaşmadığına emin olun.


  • freya  (19.12.14 10:43:08) 
@kaymaktutmayansicaksut
ben de mama, su kabıyla bardak tabak çanağı beraber yıkıyorum. ayrıca ağzını yüzünü de öperim kedilerimin. kakalarını, çişlerini de temizlerim. beni hasta edecek bir şey olmadı şimdiye dek. hatta tam tersi, 3 senedir hasta olmuyorum.

  • m e l t e m  (19.12.14 10:48:52) 
kedi tüyünden insana hastalık geçtiğini hiç duymamıştım,
eğer aşıları iç-dış parazit bakımları tamsa, tuvaletleri temizse kediler tertemiz hayvanlardır.

ben sadece kedi mamasının kokusu çok ağır olduğu için önce süngerden sabunu bir kere kaba akıtıp çalkalayıp kabası gittikten sonra süngerle girişiyorum. ama çok sıcak suyla yıkadığınız sürece bir problem olmaz aslında.

dezenfekte etmeye gerek yok, mutfak süngerinizi her halükarda sık sık değiştirin, evde en çok bakteri tutan şey olduğunu okumuştum.
  • lily briscoe  (19.12.14 10:54:06) 
Hiç bişeycik olmaz için rahat olsun.
Ama başka durumlarda kap-kacak dezenfekte etmek için sirkeli suyla yıkayabilirsin.

  • innerbliss  (19.12.14 10:57:23) 
kedi temizdir ama kabı değil. ekşi ve kedi... şükret linç edilmedin. zinhar kediye kusur bulmak ta neymiş...

şimdi arkadaşım kedi temizdir gerçekten. ama ağız içinde yüksek derecede olmasa bile salya dış ortama geçince zamanla bakteri ürer. bunun birinci sebebi ağız içi sıcaklığı dışarı geçtiğinde, damladığı ortamın sıcaklığını bakteri üremesine uygun sıcalığa taşır.

mama kabını zamanla neden yıkıyorsun?

salyadaki yapışkanlık toz ve kir tutup kuruduğundan kapta zamanla hafif sertleşmiş yapışık tozlar oluşuyor değil mi?

bunlar bulaşık süngerine geçiyor.

çatlamayacak olanları tencereye at. kaynat azıcık. çatlayacak olanları da az daha soğuyunca at içine. varsa ant bakteriyel sıvı el sabunu ile yıkayıver. deterjandan daha kolay temizlenir ve daha çok işe yarar..

çamaşır suyu 1-2 damla döküp bekletirsen, bardakların rengini açar, temiz gözükür ama sırf kedi için yapmana gerek yok. temizlemesi zordur çamaşır suyunu.


edit: ağız içinde en çok bakteri taşıyan canlılardan biri insan bu arada. insanın şiddetli ısırığı(kedi köpek gibi) yüksek derecede enfeksiyon oluşturur.
  • ibomiu  (19.12.14 12:16:06 ~ 12:18:39) 
sıcaklıkla hipoklorik asit(çamaşır suyunun etken maddesi) bozulmaya uğrar, kaynar suya damlatmanın etkisini azaltmaktan başka bir olayı yok.
Anneleriniz falan bunu yapıyorsa söyleyin yapmasın.
Bunu da hafiften bi kaynak diye vereyim.
www.hidrojenperoksit.com
  • okumayi sevmeyen okur  (19.12.14 12:33:46) 
soruyu görünce şoka uğradım yea:/ biz sürekli aynı bardaktan su içip aynı tabaktan yemek yiyoruz kedilerle. hatta dışarıdan başka bir hayvan geldiğinde de kendi tabaklarımızda koyuyoruz mamasını, sonra da normal yıkıyoruz bitiyor işte.
kendi kedinizin salyasından neden iğreniyorsunuz ki? toksoplazma aşılı hayvanda olmaz zaten, ki tükürükten de geçmez genelde.
bir arkadaş kedinin ağzındaki salyada sorun yok ama dışarıda bakteri ürer demiş, iyi de kediniz sadece mama-su kabını yalamıyor ki. koltuklarınızı yastıklarınızı, perdelerinizi, tabaklarınızı hepsini yalıyor zaten, siz görmüyor olsanız bile. bütün evi kaynar suyla yıkamanız lazım bu mantıkla.

evde hayvan besleyecekseniz bu kadar takıntılı olmayın, kendinize zarar.
  • mutevazi  (19.12.14 13:27:01) 
Eksiduyuruda en sevmedigim sey, biri sizinle ayni dusunceyi ya da burada oldugu gibi benzer hijyen anlayisini paylasmadigi icin devamli suclamak. Adam ayiriyor belli ki? Kedilerden tiksinebilir de, kim buna karisabilir?

Onerim camasir suyunu falan bulastirmaman. Oncelikle yardimcina tembih et bir daha temizlik bezlerini/malzemelerink ayirsin.

Kaynayan suda bir uzunca beklet, sonra makinaya at. Baska bir sey yapmana gerek yok.
  • sayns  (19.12.14 13:37:13) 
Herkese teşekkür ederim.

Tiksinme gibi bir durum söz konusu değil. Hasta olur muyum endişesi vardı sadece. birçoğunuz yıllardır kedisiyle beraber yaşıyor olabilir ama benim için aynısı söz konusu değil. 1 yıl dolmadı daha.
  • sen olmayan cocuk benim  (19.12.14 14:48:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.