[]

Tefal mu, Arçelik mi, King mi?

Mutfak eşyalarında hangi markayı tercih ediyorsunuz ve neden?

Miksere ihtiyacım var, sadece mikser alacağıma el blender seti alayım ki kendi blenderımı da annemi veririm diye düşündüm.

Şunlardan birine karar vermem lazım, hangi konulara dikkat etmeliyim?

www.markafoni.com

www.markafoni.com

www.markafoni.com (Gerçi Tefal'in bu ürünündeki mikser çırpıcısı tekli)

 
tekli çırpıcılar ortalığı batırıyor. o yüzden tefali geçtim.
ölçü kabı gerekliyse arçelik, olmasa olur dersen king.

  • inheritance  (19.12.14 09:12:58) 
1. tefal'deki çırpıcı tel ile mikser ucuna takılan çiftli çırpıcının işlevi aynı değil. evet ikisi de çırpıyor ama çırpıcı tel hem koyu hamuru karıştıramıyor, hem de cıvık malzemeyi etrafa çok sıçratıyor. kabınız çok derin değilse ortalık batıyor.

2. buz kırsın, sert meyveleri püre yapsın gibi büyük beklentileriniz yoksa hangisi ucuzsa onu alın zira yaptıkları iş aynı. arzum, beko gibi markalar bile 70 liraya satarken sinbo'nun 15 liralık mikserini aldım 2007 yılında, hala taş gibi kullanıyorum. ha ötekilere göre dandik mi? olabilir. bozuldukça atıp yenisini alsam ancak beşincide aynı fiyatı yakalıyorum ki bozulmadı da. hani dediğim gibi hamur karıştırmaktan gayrı bir beklentiniz olur, iyisi olsun dersiniz.
  • kibritsuyu  (19.12.14 09:13:15 ~ 09:13:52) 
sinbo. :D


  • siradisi00  (19.12.14 09:45:58) 
böyle basit mutfak aletlerinde marka takıntım yok tipi, işlevi ve fiyatı hoşuma gideni alıyorum genelde. mikser olarak king kullanıyoruz birkaç yıldır ama dediğim gibi mutfakta bir sürü markanın ürünü var, bazıları ne marka onu bile bilmiyorum. alt tarafı motordan kasadan oluşan basit aletler bunlar çin malı almıyorsan aralarında çok fazla kalite farkı olmuyor o yüzden. sonuç olarak markadan bağımsız karar ver derim.


  • sir gawain  (19.12.14 10:00:43 ~ 10:01:47) 
sanırım king alacam. 700 Watt olması cazip geldi. bir de ürün yorumlarında az ama öz yorumlar var.

arçelik'in ürününde ise çok yorum var fakat memnuniyet belritilen yorumların çoğu 'beğenilmemiş açıklama' olarak değerlendirilmiş.
  • dessy  (19.12.14 10:05:32) 
en tırtı king.


  • sage  (19.12.14 10:12:35) 
sage, nesi tırt? bir de onu söyleseydin :D

yani hangi ürünlerini kullandınız da nasıl sorunlar yaşadınız?
  • dessy  (19.12.14 10:13:30) 
bi tane kettle var king o güzel aslında.
marka olarak söyledim, arcelik iyidir.
servis falan onları da düsünmek lazim
  • sage  (19.12.14 10:36:01) 
(bkz: homend) tavsiyeyle katı meyve presi aldık. sonra her şeyi homend'le değiştirmeye başladık.


  • lancelot du lac  (19.12.14 11:31:21 ~ 11:32:26) 
Hiçbiri. Tefal tava ve actifry var evde sadece.

Sinbo mikser vardı sanırım öldü ayar yeri içten kırıldı, artık tek kademede çalışıyor fisten çekerek kapatıyoruz. Bu kadar yapabildik.

Ondan önce Bosch mikserimiz vardi hala çalışıyor ama o calisiyorken niye bizimkiler sinboyu aldı bilmiyorum.

Braun Multiquick var, o da çorba, tavuk göğsü ve kremole için iyi. Bicici kafası var. Kabı tutmazsan savuruyor tekliler. Ciftliler zit yöne dönerek o ivmelenmeyi dengeliyor. Bir de bu multiquickin yanında vakumlu kaplar vardi, vakum da yapıyor olabilir.

Hiç servise vermeyiz biz, bozulmazlar. Ola ki bozuldu açıp yaparız.

Yukarıdakilerden hiçbiri.
  • Lim5  (19.12.14 11:36:40) 
sinbo çok ısınıyor, bir gün elimde patlar diye korktuğumdan gittim tefal aldım. tefalden memnunum ama normal klasik mikserinden, teklisini bilmiyorum.


  • physcos physcos  (19.12.14 12:05:49) 
sinbo zaten seçeneklerimin arasında değil arkadaşlar.

lancelot du lac, cevabın üzerine markayı araştırdım. evet, müşteri hizmetleri on numara, beş yıldız fakat yorumların %95'i müşteri memnuniyetinin sağladığı memnuniyetten bahsediyor bence. Bu kadar fazla insanın servise yönelmek durumunda kalması ürün kalitesi hakkında bende soru işareti bırakıyor.
  • dessy  (19.12.14 12:25:18) 
tereddütsüz homend hocam. Homendin müşteri yorumlarının çok iyi olması, diğerlerinden daha fazla servise gittiği anlamına gelmez. Tefal ütü cok iyi derler gittik aldık cok kısa süre sonra bozuldu. Servis açtı dedi bunların parçası değişmez, ütüyü değiştireceksiniz. Atacakmıyız bunu dedim evet dedi adam. Tefal in gerçekten 1/3 fiyatına homend aldık. Henüz hiçbir sorun çıkarmadı.Bilgi için müşteri hizmetlerini aradığımızda da hep ilgilendiler. İçinize sinmeyen birşey varsa adresinizden gelip alalım, evde kimse yoksa yakınınızda bir esnafa bırakın oradanda alırız. yenisini göndeririz dediler.
Daha ne olsun :) Velhasıl ben homend diyorum :)

  • primetime  (19.12.14 12:36:53) 
primetime, anlıyorum, zaten markayı baya bir anlatmışlar, övmüşler.

ancak şöyle düşünmüyor değilim: örneğin tefal'in veya başka bir markanın ürünü için genelde ürünün performansı hakkında yorumlar var. bir veya iki kişi servislik olursa 'berbat' diye yorumlar yazmış oluyor.

homend'de ise servise gönderenler 'şukela!' diyor :D ama servise göndermeyenlerin yorum sayısı başka bir markanın servise gönderenlerinin sayısı ile eş değer neredeyse.

hal böyle olunca, tabii ki müşteri hizmetleri ilgili olsun ama dakka başı da adamlarla irtibata geçmek zorunda kalmayayım misal. ister istemez böyle bir algı oluştu. eksi'de yazarın biri de bu kadar olumlu yorum okuduktan sonra almaktan vazgeçtim demiş :D :D
  • dessy  (19.12.14 12:43:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.