[]

şu iş kazasında firma adının gizli kalması gibi bir hakları mı var?

www.ulusalkanal.com.tr

bir işçi, Türkiye'nin en büyük ilk 3-5 işletmesinden, fabrikasından ya da sanayisinden birinde bu kazayı geçiriyor. (işletme adını bende söylemeyeyim, tırstım)

şuna benzer makinenin yatay olanında oluyor olay,
www.youtube.com

öyle büyük felaket ki, doktor olay yerinde neşter ile ayaklarını kesip ayırıyor makineden. itfaiye yardımlıyla bacaklar kıyma makinesinden çıkarılıyor filan

işletme adı herhangi bir yerde geçmiyor. olayı tv ler verdi mi bilmiyorum..

sıradan Tellioğlu kırma sanayii olsa ibretlik iş kazası diye sallandırırlardı. şimdi herkese, sanayide bir işletmede oldu diye yazıyor.

ya da medyanın karşısında olan bir firma olsa, sür manşey olmaz mıydı?

böyle bir hak var mı?

kanzuk buralarda takılıyorsa özellikle cevaplasa sevinirim firma itibarı için mübah mıdır bu da? adını sanını yazan olsa ne yaparlar?

 
Hiç bir sakınca yok.


  • ground  (19.12.14 08:48:07) 
şimdi öncelikle şu cümleye bir yorum yapayım "ya da medyanın karşısında olan bir firma olsa, sür manşet olmaz mıydı?"

medyanın karşısında olan firma ne demek? medyadan kasıt yandaş basın mı? yani iktidar karşıtı bir firma olsa mıydı? iktidar karşıtı ya da yanlısı olsun fark etmez, sermaye sermayedir. büyük ölçekli bir işletme ise, bu denli büyük bir olayı bile örtbas etmek daha kolay oluyor. tek fark bu. sadece iş kazaları da değil, grev vb olduğunda da göremezsiniz bunları ana akım medyada. işçi hareketleri burjuvazinin karın ağrısıdır.

imajları zedelenmesin diye kazaları, cinayetleri vs gizleme hakları var mı diyorsunuz. ben de şöyle sorayım, olsa şaşırır mıyız? sermaye-devlet-medya üçgeninde işler böyle yürümüyor mu zaten?

ifşa etmek isteyip başıma bir iş gelir diye çekiniyorsanız, kendi adınızı kullanmayın. türkiye'de adıyla sanıyla bu olayı haber yapacak cesur basın organları da var. onlarla iletişime geçebilirsiniz mesela.

birgun.net
www.evrensel.net
  • sanxis  (19.12.14 09:27:46) 
hukuki olarak bi şey diyemem ama hala sermayenin gerçekten dini ya da siyasi görüşü olabileceğine inanan insanlar beni benden alıyor. ama yazılabilirdi bugüne kadar yazılanlar olduğuna göre.


  • t joe  (19.12.14 09:54:51 ~ 09:55:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.