[]

Powerline Networking kullanmak

selamlar,

şu powerline networking denilen olay Türkiye şartlarında (apartman elektrik sistemi, kablolama kalitesi, vb) sorunsuz çalışıyor mu?

powerline networking ne diye soracak olursanız; hani elektrik çebekesi üzerinde ağ oluşturma şeysi. bir prize bir cihaz takıyorsun, sonra evde başka bir yere o cihazın eşini takıyorsun, aralarında bir ağ oluşturmuş olup, sonra kendi ev ağını genişletebiliyorsun vs vs.
www.youtube.com

kullananlar varsa yorumları bekliyorum. şimdiden teşekkürler!

 
bu alet ag falan olusturmuyor ki evde ki wireless interneti kablolu bir sekilde aletlere dagitiyor


  • allstar  (19.12.14 08:46:13) 
@allstar, alet kendi eşiyle point2point ağ oluşturuyor ve bunu elektrik tesisatı üzerinden yapıyor. yani bildiğimiz 220V geçen elektrik tesisatı. kabloluyu alıp tekrar kabloluya çeviriyor, ama araya uzun mesafe ethernet kablosu döşeme derdini ortadan kaldırıyor diyelim.


  • loveinaflipbook  (19.12.14 08:55:54) 
ben kullandım bir zamanlar bundan. arada çok fazla buat vs olunca sıkıntı çıkartıyor lag meydana geliyor ağda. ama eğer şu odadan şu odaya ağ çekme gibi bir durum varsa çalıştırılabilir. alt kata çekmek istiyorsanız dediğim gibi lag ve kopma sorunu yaşarsınız. benim tecrübe ettiğim bu.


  • Tears of Devil  (19.12.14 09:23:22) 
Çalıştığım şirket bir dönem bu tarz ürünlerin de distribütörlüğünü yapıyordu. Bir çok projede patlayınca bıraktık. TR'deki apartman elektrik altyapısı berbat malum. Performans bekleme yani.


  • roket adam  (19.12.14 11:06:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.