[]

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Bir forumda şöyle bir karışım tavsiye edilmiş;

· 1 çay kaşığı zeytinyağı
· 1 çay kaşığı karbonat
· 1-2 çay kaşığı limon

Dişlerinizi bu karışımla fırçalarsanız beyazladıklarını farkedersiniz yalnız haftada bir veya iki kere uygulayın.

denmiş. Deneyenler de çok işe yaradığını söylemişler. Bu karışımdan herhangi bir zarar gelir mi acep, dişlere getirisi-götürüsü nedir?

 
Asıl numarası karbonat orada. Sert kristalize yapısı plağı söker ancak mineye de zarar verir. Çok zararı olacağını sanmıyorum yine de. Sık yapmamakta fayda var.


  • ataturkiye  (04.08.09 17:03:08) 
diş tozu gibi lekeleri alıyor sadece, beyazlatmıyor.


  • christine  (04.08.09 17:05:50) 
Sigara külü veya iyi yanmis odun külü. Sigara külü olursa izmarit ve küllükten uzak tutarak ayırmak lazım degılse kotu kokar... Baz ozellikli oldugu icin dislere zarar vermez, arkasından mutlaka dis macunu ile fırcalamalı ki daha etkili olsun.


  • paramedic  (04.08.09 19:21:13) 
diş hekimine gidip diş taşı ve leke temizliği yaptırmak en doğrusu.. kocakarı ilaçları niye yahu? leke diyip geçtiğiniz şey sağlığınızın bir parçası.


limon suyu pH'ı 2,3 , oldukça asidik yani. asitle minenin inorganik dokusunu çözdürüp ve onu 'yumuşak' ve savunmasız hale getirip bir güzel karbonat kristalleriyle ovmak hiç mantıklı bir hareket değil..

bakın, "yemeklerden sonra dişinizi fırçalayın" der ya diş hekimleri; onun aslı şudur "yemeklerden yarım saat sonra dişinizi fırçalayın."
çünkü yemekte aldığınız karbonhidratlar ve tüketilen asitli yiyecekler (yoğurt, ayran, kola, meyve suları.. vs) ağız ortamının pH'ını düşürürler ve oluşan asit diş minesinin mineral yapısını eritir. tükürük "tampon çözeltidir", yani kendi pHını olması gereken seviyeye getirebilir. minenin çözünen mineral yapısı pHın yükselmesiyle eski haline döner. ama bunun gerçekleşebilmesi için biraz zaman gerekir.

yani yemekten hemen sonra dişinizi fırçalarsanız mineral yapısının bir kısmını kaybeden dişlerinizi aşındırırsınız. yarım saat bekleyip fırçalamak en doğrusu.

şimdi reklamlarda bile "asit erozyonundan korunun" diyip duruyorlar..
siz limon karbonat ikilisiyle önce "erozyon" sonra "abrazyon" yapmış oluyorsunuz..

özetlersek,

götürüsü:
bir süre sonra koruyucu mine tabakası incelen diş sıcak soğuk tatlı ekşi gibi uyaranlarla hassasiyet yapar daha sonra da bol bol diş çürüğünüz olur.

getirisi:

yok.



ha bir de kül ne yahu?!

ek:
aşağıdaki linkte içtiğiniz meyve sularının pHını kuvvetli asit ve bazlarla karşılaştırıp asitlikleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. :
www.jackeden.com
  • deoksiribonukleotit  (04.08.09 21:06:30 ~ 21:10:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.