[]

fizik mühendisleri odasına mecburi kayıt

merhaba,

çalışmaya başladığım yer bu odaya kayıt olmam gerektiğini söyledi, bazı programların kullanım anlaşmaları için mi ne gerekliymiş (ki şirkette üye olmamış 1-2 senelik çalışanlar da var), sitesine baktım şimdi aylık ödeme yapmak gerekiyormuş, çok bir para değil ama keriz gibi hissettim kendimi, bir kerelik olsa tamam da her ay sırf bir belge lazım oldu diye para mı vermem gerekecek?

sorum şu, bir kere kaydolsam 1 ay sonra da üyelikten ayrılsam olur mu? üyelikten ayrılırken zorluk çıkarırlar mı? işyerinin de ismini vermem zaten, onlara da bildirecekleri bir şey olmaz gibime geldi?

ne dersiniz?

teşekkürler

 
“Diploma ya da ruhsatname almak suretiyle, Türkiye’de mesleklerini uygulayabilecek duruma gelmiş olan mühendis, mimar ve şehir plancıları, hemen meslek ya da uğraşı konuları ile ilgili bir Odaya başvurarak kaydolmak ve bir kimlik belgesi almak zorundadırlar. Oda kimlik belgesi almayanlar ya da üyelik görev ve yükümlülüklerini yerine getirmediği için ya da başka disiplin nedenleriyle, kimlik belgesi yenilenmemiş ya da onaylanmamış olanların, mesleklerini uygulamaları yasaklanır"

böyle bir hüküm var resmi gazete'de yayınlanan. oda üyeliği iyidir.
  • devilred  (18.12.14 19:55:50) 
zorunlu olduğu için para alıyolar zaten olay orda seve seve ödüceksin :)


  • masa penisi  (18.12.14 20:08:40) 
Ben hayatimda hic uye olmadim bi boka da yaramiyor zaten. Sirket aidati oduyorsa ol yoksa hic girme sonra icra gelir.


  • divit  (18.12.14 20:26:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.