[]

optisyen var mı aranızda? capsli.

duyurudan birkaç arkadaşın tavsiyesi üzerine optik gözlüğümün üzerindeki bant izini sıcak su, saç kurutma makinesi ve aseton ile çıkarmaya çalıştım ama başarılı olamadım. acilen tavsiyelerinize ihtiyacım var. teşekkürler.


edit: fotoyu ekledim. okların arasındaki yer ışığın yansıması değil bant izleri.

 
bant izi? fotoğrafını çek ya da daha iyi bir şekilde betimle aklımda bir imge oluşmadı :)


  • thracian  (18.12.14 18:11:43) 
iki şerit para bantı yapıştırılmış cama çıkarılınca izi kalmış

birazdan ekliyorum fotoyu
  • sen olmayan cocuk benim  (18.12.14 18:14:10 ~ 18:18:14) 
keşke aseton değdirmeseydin, eğer üzerinde antirefle kaplama varsa kaplamayı bozar aseton. onun yerine sıcak bir bezi prille iyice yıkayıp suyunu iyice sıktıktan sonra ovalaya ovalaya çıkarsaydınız.

o bant izi dediğiniz şeyler genellikle camda kalmaz ama cam kesme makinasının kollarında sabit durması için takılan yapıştırıcıların dandik olanlarını kullanabiliyor bazıları.

normalde temizlemeleri gerekir, eğer çıkmazsa yerine götürün; onlar çıkarsın. eğer biz yapmadık derlerse cıngar çıkar; tüketici haklarına başvuracağım, sağlık bakanlığına da şikayet edeceğim de; paçaları tutuşur.
  • thracian  (18.12.14 18:20:40) 
ben de şaşırdım bant izine. yıllardır gözlük kullanıyorum ilk defa başıma geldi.

kaplama bozulursa derecede bir oynama olur mu acabA?
  • sen olmayan cocuk benim  (18.12.14 18:22:25) 
Şu bebe yağları böyle yapışkan şeyleri çıkartıyor aslinda onu bi deneyin. Sıvı yağ falan da olur. Tirnakla kazidiktan sonra yıkanır yağı geçer.


  • bokmuhendisi  (18.12.14 19:12:40) 
gözlük değilde başka bir şey olsa silgi ile silin derdim. kaliteli silgiler bant izini gidermede on numara ama gözlük camına zarar verir mi bilmiyorum.


  • 55poseidon55  (18.12.14 20:54:12) 
yarın gözlükçüye gideceğim artık. teşekkür ederim hepinize.


  • sen olmayan cocuk benim  (18.12.14 21:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.