[]

Nevi değişikliği (Limited'den A.Ş'ye)

Sormak istediğim bir kaç soru var, hatta böyle bir çalışma yapmış olan varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum.

1-)Beyannamelerin durumu ne olacak? Limited'de hangilerini vereceğiz, dönemi kapatacak mıyız?
2-)Kobi olduğuna dair SMMM Rapor örneğiniz var mı?
3-)Tür planına anasözleşmenin sadece amaç ve faaliyetler kısmı mı yazılacak?

 
Soruyu buraya sorsaydin keske.
Ayrica calisma derken?

  • f_d  (18.12.14 15:58:26) 
f_d editledim hocam. Tescil işlemleriyle ilgili çalışmayı kast etmiştim.


  • fucking machine in my head  (18.12.14 16:01:19) 
şubatta yaptım ben. beyannameler tescil tarihine kadar ltd. tescil edilen gün ltd kesilen faturalar ltd diğerleri o gün ve sonrası a.ş. olarak beyan ediliyor.

kurumlar beyannamesi gazete tarihinden itibaren 30 gün içinde

kobi olduğuna dair raporu ve özkaynak tespit raporunu ymm yazıyor. (özkaynak tespit raporuyla vd'den damga vergisinden muaf olunduğuna dair bir yazı alınıyor. böylece sermayeye göre çok yüklü olabilecek noterde ödeyeceğiniz damga vergisi ödenmemiş oluyor.)

tür planı tso'nın sitesindekini doldurmuştum ben öyle uyduruktan ama sorun çıkartmadılar. formaliteden onlar...
  • kakao  (18.12.14 16:10:35) 
@kakao çok teşekkürler öncelikle,

4.11.2012 tarih ve 28457 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hükümlerinde yer alan ölçütlere uyan şirketlerin, tür değişikliği işleminin kabulüne ilişkin tüm ortaklarının katılımıyla yapılan, genel kurullarında;
— TTK m.186/3 uyarınca; tüm ortakların onaylaması halinde Tür Değiştirme Raporu düzenlenmesinden vazgeçilebilir.
Ancak şirketin Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme ölçütünü karşıladığına, yani küçük ve orta büyüklükteki işletme olduğuna dair Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Raporu veya Yeminli Mali Müşavir Raporu ile faaliyet belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

demiş, yani SMMM'de hazırlayabiliyormuş bu raporu. O yüzden örnek bir rapor arıyordum.

Vergi dairesi işlemleri nasıl olacak? o konuda da aydınlatırsan sana zahmet.. hesaplar LTD'den A.Ş'ye devir olacak değil mi? yani A.Ş'de sıfır mizanla başlayamayacağız?
  • fucking machine in my head  (18.12.14 16:17:37 ~ 16:19:01) 
ben ymm'ye yazdırmıştım uğraşmadım kendim :)

vergi no değişiyor haliyle. tescil belgesini aldıktan sonra vd.'ne gidip (istediği evrakları önceden hazırlaman lazım tabi) a.ş. olarak açılış yapıyorsun. 2-3 gün içinde de yoklamaya geliyorlar zaten. ltd'nin kapanış fişi a.ş.'nin açılış fişi olacak. (kurumlar beyannamesini veriyorsun ya bilanço gelir tablosu. şirket kül halinde a.ş. oluyor tüm aktif pasifiyle birlikte.) eğer g.vergi dönemiyse geçici vermene gerek kalmıyor ki bu durumda tahakkuk eden kurumlar vergisini seneye yani 2016 nisan'da ödeyeceksin. (2015 de tescil olur artık bu saatten sonra)

bi de tescilin yapıldığı gün a.ş.'nin kullanacağı defterlerin de noterde onaylanması gerekiyor. artık noterden numara mı alırsın yoksa defterleri önceden alır faturasını o güne mi kestirirsin iyi bir organizasyon gerekiyor.

bi de e-fatura kullanıyorsan acil tarafından tübitak'a da başvuru yapman ve e-fatura aldığın firmalara sistemden değil kağıt fatura düzenlemeleri için bilgi vermen gerekiyor tabi.
  • kakao  (18.12.14 16:31:34 ~ 16:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.