[]

Politik tavrınızla yaşam biçiminizi tutarlı buluyor musunuz?

Soru başlıkta. Evetse nasıl? Değilse neden?

Mesela sosyalistseniz, ne kadar paylaşımsıcısınız? Komünistseniz, sizi tutarlı yapan nedir? Anarşistseniz, yaşam biçiminizi anarşizme ne kadar uygun sürdürüyorsunuz? Milliyetçi, ırkçı, sağcı, muhafazakar arkadaşlar sizde cevap verin. Sizi ideolojinizle tutarlı yapan şey nedir?

Atış serbest, tikler sonra.

 
hayır. sosyalistim ama değil. olması da gerekmiyor, çünkü bir birey nasıl ki hayatını örgütlüyorsa ve bu bir süreçse, aynı şekilde hayatı da onu örgütler ve bu da bir süreçtir. yani sadece kendi kendine tümüyle o prototip haline gelemezsin. ciddi bir iradeyle belki büyük oranda başarılabilir.

insanlarla ilişkim ideolojimle tutarlı yanımdır diyebilirim.kadınlarla,çocuklarla, bu topraklarda kürt'lerle, işyerinde temizlikçilerle kurduğum ilişki ideolojimin sonucu.
  • dahili meddah  (18.12.14 15:13:34) 
Uzun zaman once hayatimi politik ideolojiler uzerine kurmamaya karar verdim. Turkiye'deki rezalet politik ortamdan uzaklasmak icin de yurtdisina tasindim. Cunku bu politik sacmaliklar, hayatin her alanini etkiliyor ve yasam kalitesini dusuruyor. Bir "Turkiye'de neden her sey yarak gibi" yazisi vardi, o kultur ve bu siyasi ortam birbirini besleyen seyler hep.

edit: yaziyi buldum medium.com
  • fortisvita  (18.12.14 15:22:55 ~ 20:51:23) 
mimikikili'ye yakınım.

içimde küçük bir komünist var ama yaşam tarzım bambaşka :)

@fortisvita +1
Türkiye'de işleyen bu ideolojiler benim o kadar kafamı karıştırıyor ki abi muhafazakar demokrat olur mu o ne demek amk? muhafazakar olan bir insan nasıl demokrat olabilir ki? bak abd'ye ya muhafazakarsındır ya demokrat bitti. Bizde maşallah herkes götünden bir ideoloji uydurmuş onu takip ediyor. bimbir çeşit demokrat var ülkede. merkez sağ'a nasıl liberal demokrat diyoruz? merkez sol olan bir parti nasıl oluyor da sosyal liberal oluyor? kafayı mı yediniz siz ya :D en iyisi bulaşmamak :)
  • secilmis uye  (18.12.14 15:26:38 ~ 15:34:54) 
Politik tavir sahtekarlikttir senin sordugun ideoloji idealist olamayan insanlar kenarinda kosesinde ocinde kalan irkcilik sosyalistlik filan oldugunu belirtir ama toplumun yarattigi asimilasyon cemberinde mecbur liberal yasar cunku insanin dogasi liberaldir egosu hep daha iyiyi ister ben sosyal adalete inanmak istiyorum ama her sabah kalktigimda allahim bana bir veriyorsan baskasina 3 verki gozleri bende kalmasin diyebilenlerdenim oyleee devirde uasiyoruz ki 1 ay boyunca gunde 12 saat calisan 1200 tl aliyor cok degil sali gunu 30 bin tl si olan parayi 23 dakikada kazandi gelir adaletsizliginin oldugu yerlerde ne yazikki ideallerde YERLERDE...


  • Dönmezer  (18.12.14 15:35:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.