[]

kaplumbağa beslemek

yıllardır bir ev hayvanım, kankulim olsun isterim ama ilgilenemem diye hiç girişmedim. seyahat sıkıntı, e bi de bi yerde çocuğun oluyo resmen kolay iş değil yani.

ama şu en son arkadaşına yardım eden kaplumbağa videosundan sonra kafamda bi şimşek çaktı. ben bu kerataları zaten severim. birazcık araştırdım, çok masraflı ya da zora da benzemiyo bakması etmesi. 500 yıl yaşıyolar zaten alayım küçükten bi şey birlikte büyürüz.

biraz okudum nette ama ben duyuruda ninca törtıl besleyenler varsa onların deneyimlerini duymak istiyorum. ne zaman aldınız, şu an nasıl? cinsi ne? aylık veya haftalık bakım/yiyecek masrafı ne kadar oluyor? seyahate çıkacağınız zaman ne yapıyorsunuz? yalnız kaç gün kalabiliyorlar?

bi de öğrenci evindeyim ben, bu küçük kardeşimiz benim odamdan dışarı çıkmasa olur mu? hani evi gezeyim sokağa çıkayım diye istekleri, çılgınlıkları oluyo mu?

son olarak, ormana falan gitsem ben yetiştirmelik minik kaplumbağa bulamaz mıyım? illa pet-shop'tan mı almam lazım? minnacık bi şey istiyom altyapıdan kendim yetiştiricem

 
kara kaplumbağası bahçesiz evde eziyet çeker yazık.


  • innerbliss  (18.12.14 11:10:22 ~ 11:10:28) 
su kaplumbağaları o kadar uzun yaşayamayabiliyor. kız kardeşim bakıyor 2-3 senedir, zannedersem bu 3. kaplumbağası, ki gözü gibi bakıyor.

masrafı diğer tüm evde beslenebilen hayvanlara kıyasla az gerçekten. genellikle marul veriyodu.

içinde yüzdüğü suyunu değiştirmek en büyük ihtiyacı, yemek konusu çok basit. nadiren ilacı falan oluyor bi veterinere götürüyorsunuz.

güneş görmesi biraz önemli. bi de hava değişimlerinden etkilenebiliyorlar. özellikle suyunun sıcaklığına bakmak lazım.

öyle kedi köpek gibi dışarı çıkayım falan tribi yok tabii. odanın içerisinde bazı bazı yerini değiştirmeniz yeterli olacaktır.

bu saydıklarım tamamen kardeşimin duyup öğrendiği bilgiler ve edindiği tecrübelerden bıkmadan usanmadan her detayına kadar bana anlattıkları arasından hafızamda kalanlar.
  • cevap botu  (18.12.14 11:13:30) 
ama alıyo herkes... evin içinde gezen, sahibinin üstünde gezinen törtıllar gördüm. hoşlanmıyolar mı dersin? cidden eziyet oluyosa hayvancıklara hiç bulaşmayayım. ama evde takılırdık birlikte ya film milm izlerdik ne biliyim


  • pescador  (18.12.14 11:14:31) 
abi o dediğin su kaplumbağası, kara değil. onu da yanına alabilirsin, sudan çıkınca balık gibi değiller, normal oksijenle de nefes alabiliyolar. su kaplumbağası ile kara kaplumbağasının farklarına bi bak istersen.


  • cevap botu  (18.12.14 11:16:09) 
su kaplumbağası bakmak riskli arkadaşlar. özellikle evde bağışıklık sistemi zayıf biri varsa veya siteminiz zayıflarsa riskli olabilir.

www.cdc.gov
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (18.12.14 11:32:23) 
eğer su kaplumbağası konusunda karar verirsen ben benimkini sana hediye edebilirim. çoğu zaman uyuyor zaten. bir ayağını suya sokuyor gövdesi taş üzerinde acaip komik. önüne yemi koyuyorum gözünü açmadan aranıyor falan. ama çok gezdiğimiz için baya yalnız kalıyor. bana da kardeşim bakamadığı için geldi, en azından hayvanla ilgilenirsin sen.


  • exist is pretty  (18.12.14 11:47:48) 
alacaksan eşiyle birlikte al. yalnızlık çekmesin.

youtu.be
  • mrthany  (18.12.14 11:50:59) 
Alma. Çünkü eziyet. O çok büyüyecek. Onun boyuna uygun akvaryum alman lazım. Isıtıcı alman lazım güneş görmüyorsa uv lambalar alman lazım. Ben de çok heveslendim hala hevesliyim ama bence en büyük eziyet çeken hatvan kaplumbağa bu yüzden. Zaten pet stoplar satmıyor satışı yasaklandı.başka bir şey düşün bence


  • kablelvuku  (18.12.14 12:21:22) 
ayrıca su kaplumbağası almıştık biz 2 tane minicik. bunlar bi büyüdüler bi büyüdüler..
gittik büyük kap aldık, gene büyüdüler. büyük cam akvaryum yaptıdık özel, ona da sığmamaya başladılar.

sonra baktık ki hayvanlara yazık, götürdük darıca hayvanat bahçesine verdik. orda kocaman bi havuz içinde de bunlardan bi sürü yaşayıp gidiyolardı.

Daha dün annemle dedik alsak mı diye ama sonra büyüdüğü geldi aklımıza da vazgeçtik.

Suyunu da sık değiştirmek lazım koku yapıyo.
  • innerbliss  (18.12.14 12:43:09) 
dogal habitati okyanus ya da ne bileyim orman falan olan hayvani kadikoy'de 15 metrekare odaya kapatmak nasi hissettirir sana itogluit


  • hjarteblod  (19.12.14 20:26:36) 
sen istanbul'da nasıl hissediyosun sayın habitatı adana olan şırdancı pezevenk


  • pescador  (19.12.14 22:14:38) 
kara ve su besledim. en güzeli kara. ama bildiğim kadarıyla kara kaplumbağalarını evde beslemek bir süreden beri kanunen yasak. yoksa benim ilk tercihim o olurdu. onun dışında su kaplumbağaları biraz daha hassas. sorumsuzluk kaldırmıyor genelde 3-5 senede ölüyorlar. suyun sıcaklığı, kabuğuna mermhemi, gerekiyorsa suya ilacı. ona göre kararınızı verin.


  • bruceandwayne  (19.12.14 22:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.