[]

ben bu adama arkadan çarparsam ne olur?

işimle evim arasında öyle bir yol var ki katil eder adamı. km başı ışık her ışıkta sola dönüş için cep. ve yoğun trafikten dolayı bu cep genelde sol şeride taşar düz devam edecekler de sağ şeritten devam eder. neyse bağzı ırıspı çocuğu çakallar da en sağdan gidip ışıklardan sonra gelir cebin başındakinin önüne atlar bunlara ayrı kılım da bana dün cinnet getirten şu oldu.

sola dönüşe kırmızı yanıyor. diğer şeritler yeşil pezevengin biri gelmiş orta şeritte durmuş gitmiyor korna selektör hak getire umurunda değil. iyice dibine girdim adam hala takmıyor. ben şimdi bu adama böyle ufaktan dokundursaydım sola dönmek için yeşil yanan şeridi ihlal ediyon diye yine de haksız mı olurdum ki?

her akşam 12 km yol için ortalama 70 dk yol çilesi çekiyorum allah belanı versin istanbul :(

 
dokunursan kavga gürültü sinir stres

arabadan in, bu duran aracın fotoğrafını çek, önden arkadan, yandan. şoför de görsün. laf atar da başka ne yapabilir?

fotoğraf ile şikayet et emniyete, bilmiyorum twitter dan falan oluyor mu.. ceza kesilmese bile bu arkadaş bu olayı unutana kadar haftalarca stres içinde yaşayacak. bu duyguyu yaşatmak bi günlük sinirden daha güzel bence.
  • sttc  (18.12.14 09:56:55) 
fotoğraf motoüraf hikaye. ne yazık ki bir bok yapamazsın.
bugün ahmetin fotorğafını çektin, yarın mehmetinkini çekmek zorunda kalacaksın, öbür gün velininkini.

ne yazık ki bizim toplumumuzda bu tip ahlaksızlıklar pratiklik olarak algılanıyor.

yapılabilecek tek şey her ışığa bir polis dikilip, bir ay boyunca düzen oturtmak ve cayır cayır ceza yazmak. ama bizim polisin sikinde olur mu bilmem.
  • teritori  (18.12.14 10:02:53) 
bunun polisle çok alakalı olduğunu düşünmüyorum. @teritori'nin dediği uygulama sabahları altunizade'den 1. köprü bağlantısında yapılırdı. sol şeritten yardırıp sıraya önden girmeye çalışan kekoları altunizadeye gönderirdi orda duran bi trafik polisi ama bunu bütün noktalarda yapmak takdir edersiniz ki mümkün değil.

bunun çözümü sürücü kurslarındaki eğitimden geçiyor. çok basit bi örnek vereyim, ben kurtköy'de oturuyorum. benim evin ordaki cadde sürücü kursu eğitimi ve sınavların yapıldığı bi yer. amına koyayım bir tane sürücü kursu arabasını sağ şeritten giderken göremezsin. çoğunluğu sol şeritte bir kısmı da orta şeritte ve 15 ile gidiyorlar. ya adamlar direk sağda bekleme alanından sol şeride çıkacak şekilde eğitiliyorlar. bu en basiti ya, sadece yolda doğru şeridi seçmeyi bile bilmeyen bi adamdan sen ne bekliceksin?
  • t joe  (18.12.14 10:13:30) 
arkadan çarpma (öndeki araç geri geri gelip size carpmadığı sürece) asil kusurdur. bak alkollu araç kullanmak bile asli kusur degil ama duran araca arkadan carpmak asli kusur. bu nedenle suclu olursun.

gelelim isik mevzusuna. eger orta serit sadece ileri gidecekler icin diye bir isaret (yerde veya kavsaga gelemden once tabela ile) yoksa adam sola donecek ve kirmizi yandigi icin bekliyor. bu durumda herhangi bir ihlal soz konusu degildir. hatta gayette kurallara uygun davraniyordur. ama eger bahsettiginiz serit sadece ileri gidis icin ayrilmissa bu durumda en fazla sikayetci olabilirsiniz. carpmak yine sizi asli kusurlu yapar.
  • helenart  (18.12.14 10:17:21) 
Online sikayet bir ise yaramiyor. Fotografla kaldirima parkeden adami sikayet ettim. Niye ediyon diye azar yedim resmen. Neymis zaten ekipler devriye geziyormus devriye gezerken gorurlerse yazarlarmis bu halde bisiy olmazmis tadinda bir cevap aldim.

Arkadan carpan her zaman kusurludur.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (18.12.14 10:26:38) 
motosiklet alsana hacı.


  • prompter  (18.12.14 10:47:25) 
@helenart: çok hatalı düşünüyorsun. sola dönmek için bir cep varsa, oraya girmek zorundasın. yasal kural mıdır bilmiyorum ama adamlar o cepleri boşuna yapmıyorlar, diğer trafik aksın diye yapıyorlar.

benim evimin orada da böyle bir durum var. ve ben sırf o trafiğe girmemek için aralardan geçip yolumu bir miktar uzatıyorum ancak kazandığım zaman çok daha değerli. sen de böyle alternatif yolların varsa kullan bence.
  • teritori  (18.12.14 13:59:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.