[]

Kilometre yakıt hesabı?

Kendi aracımla 1389 km gidildi.

Kilometrede ortalama 6,5 lt yakıt yakıldı.

Yakıtın litresi 4 tl.'dir.

Buna göre şirketten ne kadar yakıt için para almam lazım?

 
Uçak mı hacı o? Kmde 6,5 litre nedir :D


  • seabird  (18.12.14 08:32:29) 
sözlesmede yaziyor olmasi lazim km basina verdikleri para.

sirket arabasi olunca sadece benzin ödenir ama kendi arabani is icin kullaniyorsan daha fazla verirler arabanin kullandikca deger kaybina ugrayacagi icin.

karsilastirma icin isine yarayacaksa bizim sirkette km basina yaktigin benzinin 4-5 katina denk geliyor verdikleri ücret.
  • ben de  (18.12.14 08:35:09) 
aynen arabanın yıpranma payı falan var. araba benzinli olsa km başına 50 kuruş alman lazımdı min. dizel senin araç heralde. km başına 40 kuruş alsan 500-550 falan isteyebilirsin.

bi de yakıt alırken fiş almadınız mı?
  • t joe  (18.12.14 08:41:30 ~ 08:50:36) 
Arabanın yıpranma payı, kaskosu, sigortası vs. düşünülerek bir fiyat fatura etmelisin.

Benim çalıştığım bir şirkette sözleşmede geçen KM başına 90 kuruştu. Sana sormuyorlardı aracın dizel mi benzinli mi diye, fark etmiyordu; şahsi aracını kullanman durumunda 90 kuruş/km standarda bağlamışlardı.
  • hiko seijuro  (18.12.14 08:54:27) 
100 km de 6,5 lt dir o.

kabaca 90 litre yakıt yakmışsın, 4 tl den 360 tl yapar.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (18.12.14 08:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.