[]

Su ile diş fırçalamaya başlayan var mı aramızda?

Özellikle şu duyuruları gördükten sonra?

www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com

Nasıl gidiyor süreciniz, bi anlatsanıza :)

Ben de deneyeyim istiyorum ancak ağız kokusu olacak diye çekiniyorum. :(

Bir de tabii şöyle bir bilgiye ulaştım:

Brushing
Cleaning your teeth with a toothbrush and water alone can be an effective way to remove plaque. In fact, brushing with water alone may be just as efficient as brushing with toothpaste, according to a study conducted by the Department of Periodontology, Academic Center for Dentistry, Amsterdam. Results of the study, published in the June 2007 issue of the "Journal of Periodontology" found that brushing with water alone removed 6 percent more plaque than brushing with toothpaste. Plaque removal was attributed to friction caused by manual brushing rather than the use of toothpaste. The research study was small, however, and therefore does not replace the American Dental Association's advice of using a fluoride toothpaste to clean your teeth. When brushing with water, brush your teeth, gums and tongue to remove plaque from your entire mouth. Follow brushing with a fluoride mouthwash if desired.

 
ben o son duyuruyu gördükten sonra başladım. dişlerim sarardı valla ne yalan söyleyeyim.

ben dişleri şu çok hafif sarıya çalan insanlardanım zaten. ve daha da sarardı dişlerim. devam etmeli miyim etmemeli miyim bilmiyorum.
  • mahone  (17.12.14 16:41:29) 
ben de başladım. 5 gün devam edip içime sinmeyince bıraktım. ben de bunu merak ediyorum, takipteyim.


  • uzunuzunilgi  (17.12.14 16:45:21) 
comptrol, düşündüğünde hiçbirimiz deterjan gerekliliği ile doğmadık, bunlara alıştırılmış olmadık mı aslında?


  • dessy  (17.12.14 16:49:24) 
diş macunlarının diş sağlığına kanıtlanmış hiç bir etkileri yoktur. bunun aksini hissettirmek içinde nane aromaları kullanıp ferahlık hissi verirler.

diş ipi kullanın. o çok önemli.
  • fayfim  (17.12.14 16:52:56 ~ 16:53:14) 
Tuvalet kağıdı kullanmayıp sadece suyla haleden arkadaşlarım da var (alafrabngada). Deterjan, çamaşır tozu gib ikimyasallar kullanmayıp kendi yaptıkları şeylerle mesela limonla bulaşık gibi. Doğaya katkı anlamında ve kapitalist şirketlere daha fazla kazazndırmamak için bu haqreketler.

Ve tabi sağlık açısından da faydaları oluyor, o iğrenç deterjanlar bulaşmış elbiseler ya da tabaklardan uzak oluyorlar. Diş macununu bilemiyorum ne gibi bir şeyivardır da ev yapımı macunlar da vardır.
  • Cursed Chico  (17.12.14 16:54:14) 
fayfim, sen de kullanmayanlardasın sanıyorum? ne kadar süredir kullanmadım? ilk başlarda zorluk yaşadın mı?

for day to break, kaçıncı gündesin? nasıl gidiyor?
  • dessy  (17.12.14 16:54:49) 
dün denedim bunu, arada kayganlaştırıcı bir ajan olmadığı için ve ben de biraz sert fırçalıyorum galiba, diş etlerimde kanama yaptı. bunun dışında rahatsızlık verici bir şeyi olduğunu söyleyemem. zaten daha çok yeniyim.

açıkçası benim derdim başka, düzenli olarak diş macunu kullandığımda aft eksik olmuyor ağzımdan. diş macunu içeriğindeki bir maddenin buna sebep olabildiğini öğrendim araştırmalarım sonucu, o yüzden bu yönteme geçiş yapar gibiyim. ha ama bugün ne değişti, sarımsak yediğim için bugün macun kullandım. ara ara kullanmakta sıkıntı olmaz.
  • devilred  (17.12.14 16:56:39) 
zaten haftada bir felan fırçalıyorum.
not: dişlerimin tümü orijinal.

  • namus ninjası  (17.12.14 17:01:11) 
arada macunsuz fırçalarım. normalde de çok çok az macun kullanılmalı zaten. ama dişinizi macunsuz fırçaladıktan sonra fırçayı macunla iyice temizleyin.

diş ipine üşendiğim zaman da bi tane elma yiyorum.
  • heidifener  (17.12.14 17:06:41) 
diş macunu kullanmadan temizlenmiş hissetmiyorum.


  • sayns  (17.12.14 18:46:02) 
Söylediğiniz her şey zaten size verilmiş şeyler. Kir diyorsunuz, kirlenmek neden kötü, neden kaçınıyoruz? Tamam terlemek kötü kokuyor, kötü kokmak da rahatsız ediyor diye otobüste filan. Kötü kokunun mesela rahatsız etmesi. bunlar hep sosyal inşalar. Şu koku kötü, şu tat güzel.

Sakal ile jilet arasına diş ile de fırça arasına bir şeyler sürmek tahriş açısından önemli. Dişler zamanla aşınır diye tahmin ediyorum fiziksel olarak düşününce. Ama tabi toplumun muhtaçsın dediği ürünlerin hibçiri olmadan da gayet sağlıklı yaşam sürülebiliyor. Örnekleri çok var.
  • Cursed Chico  (17.12.14 19:52:17) 
konumuz aslında burada doğruluğunu tartışmak değil. herkesin mantığına uyan farklı durumlar var neticede.

ben diş macunsuz bir hayatın mümkün olabileceğini düşünüyorum ancak herkeste aynı etkiyi mi yaratır, alışma süresi mi vardır, bir nabız yoklamak istedim burada.
  • dessy  (17.12.14 20:17:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.