[]

İlk Araba Sorusu

Selamlar,

Zamanında bi' otostop sonucu bindiğim arabaya aşık olmuştum. Kendisi Renault Flash. Yakın tarihte ehliyet alacağım.

3500-7000 TL arası bulunuyor sahibinden'de. Bütçem de 4000-5000 zaten. Ne dersiniz?

Not: "2bin 3bin daha koyup şunu al"amam :D

 
tabi o zamandan bu zamana çok arabalar geldi geçti. belki başka aşklar da doğabilir miydi?

benim bu arabayla ilgili aklımda kalan tek bir gerçek var. o da çok yaktığı.
  • m murphy  (17.12.14 11:29:20) 
biraz da cimriye yakin "tutumlu" bir akrabamda vardi bu arabadan. sadece onun uzun sure binmis olmasi bile bence alma sebebidir.
saka bir tarafa, yakit/ performans orani iyi bir arac diye biliyorum. duzgun kullanildigi takdirde sorun da cikartmaz. uzun suredir takip etmiyorum araba piyasasini ama biraz alicisi falan fazla degil diyorlardi bir kac sene oncesi. yani ayni markanin broadwayine ya da emsallerine gore. bir nokta daha var yeni ehliyet alacagindan dolayi, fiyati uygun ama iyi bir aracla baslamis olursun. her ne alirsan simdiden hayirli olsun.

  • manimani  (17.12.14 11:33:07) 
annemin ilk arabasıydı 2000'in başları. pek kullanamamıştı. babam daha bu yıl bana şunu dedi "flash'ı almamız ilk araba için çok yanlış bir tercihti. acemi arabası değil."
motoru 1.8 galiba. çok fazla. annem "gaza dokununca uçuyordu araba" diyordu :) ben de acemiyim araba bakıyorum da, 1.5 altı motorları öneririm, hem kullanım hem yakıt açısından.

  • signore  (17.12.14 11:33:38) 
lada samara var o fiyatlara, bakılabilir.


  • signore  (17.12.14 11:35:11) 
@m murphy, maalesef ki diğer arabalarla farklı dünyaların insanlarıyız. Onlar birer fabrikatör, çiftçi kızları iken; ben bir işçi çocuğuyum :(

@capitatum, benim için bayağı bi' büyük para yalnız o.

@manimani, benim de düşüncem öyle, ilk arabam ucuz olsun, çarparsam, perte düşürürsem üzülmeyeyim bari :D

@signore, beni asıl çeken o gaza basınca uçması zaten =)
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (17.12.14 11:37:10) 
abi eyvallah uçup gitsin de durması sorun işte. abs yok airbag yok. ben cesaret edemezdim.


  • signore  (17.12.14 11:40:28) 
@signore, haklısın, ben bir de samara'ya bakayım.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (17.12.14 11:42:00) 
Flash in lakabi ucan tabut. 1.8 motora ragmen 1 tonun altinda agirligi vardi yanlis hatirlamiyorsam. Broadway daha iyi olur. Onden cekis 1.4 daha ne olsun


  • icim urperiyor  (17.12.14 12:35:48) 
flash yerine renault broadway veya r5 daha güzel arabalar sanki. hem r5 son derece de az yakıyor, hem de daha ucuz. bir de onlara bakın isterseniz.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (17.12.14 16:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.