[]

spor yaparken günlük protein ihtiyacı

spora yeni başladım, haftada 4 gidiyorum. 35-40 dk ağırlık, 1 saat kardio. 80 kiloyum.
günde kaç gr protein almalıyım? dün mesela 120-130 almışım.



 
daha önce sorulan benzer sorulara verilen cevaplardan hatırladığım kadarıyla ağırlığının 1.5 - 2 katı kadar gram protein almak gerekiyor.


  • inheritance  (17.12.14 10:30:02) 
bu protein ihtiyacı her insan için aynı değildir, hedefleriniz, yağ oranınız, yağsız vücut ağırlığınız ile ilgili bir durumdur, mesela karbonhidratları azaltırken protein miktarını arttırmak yapılan en büyük yanlışlardan biridir.
sedanter altyapısı olmayan insanların ortalama kaba şekilde söylüyorum 1.6 ile 2gr arası protein alması söylenir.
belirttiğim gibi bu sadece genel olarak tavsiye edilendir, ama ben yağ oranınızı ölçtürmenizi ve yağsız vücut ağırlığınız bulunduğu;
yağsız ağırlık x 2 gr veya 2.75 gr = günlük protein miktarı bulunur.

ama bu aktivite ve amacınıza göre değişebilir, yoğunluk antrenman sıklığı bunu etkiler.
  • bin dokuz yuz sifir bess  (17.12.14 10:33:54) 
Kilo başına 1.5 gramdan az almayın yeter.


  • angelus  (17.12.14 10:37:53) 
hayvansal protein ve bitkisel protein ayrımını muhakkak öğrenin.
protein çeşitlerini de öğrenin. whey protein nedir, yumurta proteini nedir, casein nedir bunların hepsini öğrenin ki proteinlerin hangilerini ne zaman almanız gerektiğini anlayın.

basit bir ezber vardır sabah yumurta öğlen kırmızı et akşam balık/tavuk diye. bunun sebebini protein çeşitlerini öğrenerek anlayabilirsiniz. her şeyi okuyarak, araştırarak yapın duyduklarınıza inanmayın.

sorunuzun kısa cevabıyla daha önce değinildiği üzere değişmekle birlikte genel olarak ezbere ağırlığının 2 katı denir spor yapanlar için. ben 80 kg 183 boy %12 yağ oranıyla 160 gr hayvansal protein alıyorum suratımda çıkan sivilceler sanırım bana fazla aldığımı anlatmaya çalışıyorlar.
  • mahalle sakininin korna sesiyle imtihani  (17.12.14 10:39:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.