[]

araba kullanmak

nasıl kullanıyorsunuz yav. şu sıralar acaba ehliyet alsammı diye düşünüyorum, teoriyi geçerim tamam ama pratik sınavını nasıl geçerim hiçbir fikrim yok.

araba kullanmak çılgınlık gibi geliyor. vitesi değiştir,arkadan gelenlere bak, rampa çık, arabayı sıkışık bir yerde park et falan bana nedense zor geliyor.


 
bana da çok zor geliyor. on yıldır ehliyetim olmasına rağmen kullanmıyorum o yüzden.


  • devilred  (17.12.14 01:58:18) 
Kullanamıyor çoğu zaten. 3 günde 3 kere arabanın altında kaliyordum. Geri geri gelirken aynalara bakmak falan yok bodoslama geliyorlar. Nasıl kullanacağını orada öğretiyorlar ama ileri sürüş tekniği falan değil. Otoyola bile cikmiyorsun, tir sollamiyorsun. Yapamam dersen kimseyi riske atma. Otomatik vites ehliyeti alırsın ileride.


  • Lim5  (17.12.14 02:14:58) 
vites olayına bişey diyemiycem çünkü ehliyet sınavını hasbel kader geçip, direk otomatik arabaya başladım ama şunu söyleyebilirm benim kadar karşıdan gelen arabalardan falan korkan, tol, adacık, dönüş vs bilmeyen, adresten, güzargahtan bi haber bi kişi hem bodrumda hem ankarada araba kullanmışsa, iş çıkışı saatinde kızılaydan falan geçmişse, bodrumda virajları dönmüşse, herkes yapar emin olun.

kesinlikle özel direksiyon dersi almanızı tavsiye ederim ama.
bir de parka kasmak gerek. ben hala 2 araba arasına sıkışıksa park etmekten imtina ederim.
  • hushhush  (17.12.14 02:36:33) 
alışıyor insan. bi süre sonra kas hafızası devreye giriyor. vites değiştirmek, aynaları kontrol etmek refleks haline geliyor. rampada kaçırmadan kalkmak ve park işi de biraz pratiğe bakıyor. nihayetinde herkes kullanıyor. senin kullanamama gibi bi durumun söz konusu olamaz. başarısız denemeler "ben araba kullanamam" korkusu yaratabilir. zamanla geçer. bi an önce ehliyetini almaya bak.


  • ghergedan  (17.12.14 02:40:37) 
aliskanlikla ilgili. alistiktan sonra fark etmiyorsun bile. alismak icin de bol bol pratik lazim.


  • goo.gl  (17.12.14 04:03:33) 
Otomatik vites kullan. Vites değiştirme ve rampa çıkma sorunun ortadan kalksın.

Bizim kaç senedir arabamiz yoktu. Heves ettik aldık. Yatıyor simdi.

Çünkü trafik barzo dolu o ayrı dert, benzin parası ayrı dert, park yeri bulmak ayrı dert hele hele o park yerini eve dönünce bulmak çok daha zor.

Çok gerekmedikçe yatıyor araba. İstanbul'da otomobil kullanmak keyiften çok çile.
  • nawar  (17.12.14 04:21:41) 
aslına bakarsan vites tipi çok mühim değil, şu an düz vitesin sana böylesine komplike geliyor olmasının nedeni az pratik yapmış olman.

boş alanlarda sürekli pratik yaparak vites ile olan problemini çözersin, trafikte yaşadığın korku gene aynı şekilde trafikte pratik yaparak aşılabilir, ben ehliyetsiz tek başıma çıkarak öğrenmiştim, hiç sorun yaşamadım.
  • grimer  (17.12.14 05:12:15) 
Düz vites daha iyi aslında boşuna böyle bi telaş içindesin hem düz hem otomatik vites kullanmış biri olarak - ki hala acemiyim ama cesaretim Everest ı sollar o derece - düz candır ya. Otomatik te vites değişimi olmadigindan bazen gittiğin hızı farkedemiyorsun kendini kaptırabiliyor hızlı rahat sürüşe .


Mesela beni en kasan şey gece suruslerinde karşıdan gelen aracın farları.

Acayip uyuz oluyorum kıl oluyorum

Ama ara sokaklarda pratik yapıp bir de normal trafikte ders alırsan tadından yenmez bi durum oluşur


Ah araba olsa da kullansak
  • indescribable  (17.12.14 06:00:26) 
3-4 günde hallolacak konular. iki gün birisiyle çalış. sonra atla trafiğe.


  • cliquot  (17.12.14 07:51:02) 
Herkes kullanmak zorunda değil. Zorlama kendini.


  • arnold schwarzeneger  (17.12.14 08:08:15) 
kendini rahat hissedene kadar direksiyon dersi al sık kullanacağın güzergahlarda.
ve mühendislerimiz otomatik vitesi yarattı, bebeklerim <3

  • kayranin kedisi  (17.12.14 08:22:05) 
çok kolay birşey. ne mallar kullanıyor, sen de kullanırsın. (sana mal demek istemedim yanlış anlaşılma olmasın :)


  • dafuq  (17.12.14 08:24:35) 
al ehliyetini koy cebine, ne zaman araba sürmek ciddi ciddi lazım olursa eğitim alır sürersin.

üstün bir zeka seviyesi yada beceri istemiyor, merak etmeyin.

eksisozluk.com
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (17.12.14 08:42:40 ~ 08:43:42) 
sabırlı bir akraba - dostundan yardım iste. trafiğe kapalı bir yerde kalkış ve vites çalışın. gece vakti de trafiğe çıkın.

- vites değiştirmek yukarıda da denildiği gibi refleks haline geliyor. kalkış kısmı biraz zorlayabilir. kısaca aracın hareket ettiğini hissetmeden debriyajı tam bırakmaman lazım.

- arkadan gelenlere bakmak gözünü saniyelik olarak, doğru ayarlanmış dikiz aynalarına kaydırmakla yapılan bir şey. zor değil. mühim olan şerit değiştirirken arka çaprazdakinin sana yol verip vermeyeceğini sezmek. ön çaprazındaki arabanın önüne bir engel çıktığında o aracın senin önüne kıracağını hesaplamak vs.

- rampa çıkarken vites küçültüp devir yükselteceksin. yani araba biraz bağıracak. yeni tip arabalarda geri kaçma sorununu çözmüşler. yok araban eskiyse el frenini kullanıp kalkış yapman lazım.

- park mevzuu da arabanın genişliğini bilmek ve pratikle ilgili. duba ve damacana benzeri şeyleri kullanarak antrenman yapmaya çalış.

www.youtube.com
  • zgrydn  (17.12.14 08:51:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.