[]

dolara yatırım ile ilgili bir soru

Sözlükte doların 3 tl ye kadar cıkacagı yönünde bazı baslıklar gördüm de, ne diyorsunuz? Dolar sizce o seviyeye cıkar mı?

Bi de elimizde az miktar altın var.hazir simdi altin da biraz yükselmisken bozdurup dolar alsak mantikli olur mu, yoksa altinda mi kalsak bilemedim ki? Bu arada altini da 95 tl den almistik. Evet ahali ne yapsak? Özellikle ekonomiyi takip edenlerin fikirleri önemli tabi


 
sözlüktekiler o kadar akıllı olsa gider kendileri alır oraya da yazmazlar. yarın %10 artacak bir yatırım aracı bulsak zaten donumuza kadar satıp yatırırız.


  • divit  (16.12.14 21:58:56) 
Ekonomiyi takip etmiyorum ama elinizdeki altının değerlenmesinin sebebi altının dolara endeksli olması. Merkez bankası illaki müdahale edecektir, bence 2.5'u görmesine dahi izin vermezler (burada ellerindeki silahları kullanırlar demek istiyorum, faiz gibi) yakın zamanda sonrasında ne olur bilemem.


  • atom karincanin torunu  (16.12.14 22:05:31) 
yahu şu sözlükteki ergenleri dikkate alıp yatırım mı yapılır?
dolar için 3 tl olacak diyen adam ekonomi nin e sinden dahi anlamıyordur. bırak ekonominin e sinden anlamayı direk maldır. ha, dolar 3 tl olabilir mi, elbette... ama bunun etkenleri o geri zekalıların varsaydığı etkenlerden tamamen alakasızdır.
mesela bugün rusya nın ekonomik krizde olduğunu, moratoryum ilan edeceğini bile söyleyen safları gördük sözlükte...
neyse sonuç olarak altın her zaman için risksiz bir yatırım aracıdır, dolar riskli.
ithalat ihracat işleri ile uğraşmıyorsanız, döviz ile borçlanmayın.

ama pozisyonunuz önemli tabi burada...
  • ne nicki be  (16.12.14 23:03:25 ~ 23:04:19) 
onu bilmem de abd ya tayyip'e gizliden destek veriyor
ya da ekonomik kriz çıkarıp burnunu sürtmek için fırsat bekliyor.
bakalım ne olacak.
  • titiraprap  (17.12.14 01:09:12) 
altını ben satım 91de
bir daha 95i görmek zor uzun bir süre
çıkacaksan şimdi iyi bir zaman..

yok çok büyük ekonomik kriz çıkar bir iki yıl bu paraya dokunmyacağım diyorsan karar senin tabi.. ama önmüzdeki saatler bu fiyatlar için son şansın olabilir...
  • cashiz  (17.12.14 07:09:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.