[]

kredinin bir bölümünü erken ödersek?

4-5 ay önce kadar 50 bin tl kredi çektik. faizle birlikte 60 bin tl kadar yapıyor.

borç verdiğimiz bi kaç yerden para gelecek ve 20-25 bin tl kadar para geçcek elimize.

bu parayı bankaya versek ne tür avantajları olur? yoksa hiç vermeden aylık ödemeye devam mı etmeli? aydınlatırsanız sevinirim.

 
Ekstra masrafi var ara ödemenin.
banka gelecek planini senin kredi planindaki odemelerine gore tayin ediyor, simdi sen ara odeme yaparak bankanin gelecekteki para girisini azaltiyorsun.
bankanin uzun vadeli planini bozuyorsun.
günü gününe öde bence, yok ben harcarim ya hemen vereyim bankaya dersen baska tabi.
sor bi ogren ara odemenin masrafini.
  • cecilia  (16.12.14 19:52:34 ~ 20:05:08) 
bankayla pazarlık edip krediyi tekrar yapılandırmak gerekiyor. gidip bir konuşmalı, verdikleri rakamlara bakarak hangi durum daha karlı hesabı yapılmalı.


  • rygard  (16.12.14 20:17:32) 
Banka erken ödemeyi kabul etmek zorunda değil. Kabul ederse de sizden bir tazminat talep edebilir.

Bütün bunlar ve daha fazlası, elinizdeki kredi sözleşmesinde yazması lazım.
  • maxim gorki  (16.12.14 20:28:22) 
Bildiğim kadarı ile erken ödediğinde faizi ile birlikde 60 bin yerine misalen 56 bin olacak yani erken ödeyince faizden biraz kar ediyon diye biliyom ama arkadaşların dediği noktalar da var, bankayla görüşmen lazım


  • selam  (16.12.14 20:40:18) 
Odedigin miktar ana paradan düşülür, kalan miktar yeniden yapilandirilir. Ama ödeme yapmadan önce toplam borcunun belli bir yüzdesini masraf olarak kesiyorlar, % 1 gibi. Bu oran değişir. Bankayla gorusmek lazım, hatta bazi bankalar ara odemeyi kabul etmeyebiliyor. En iyisi gorusmek.


  • mandalina kokusu  (16.12.14 21:09:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.