[]

akademisyenler, ölçme değerlendirmeden anlayanlar ölçek hakkında bir soru

denemelik ölçek diye bir kavram duydunuz mu? birkaç gün önce bir makale okurken rastladım. matematik alanında doktorasını odtü de yapmış birine sordum bilmediğini söyledi, ölçme değerlendirme alanında yüksek lisansını amerikada yapmış başka birine sordum o da böyle bir kavrama rastlamadığını söyledi. bilen duyan var mı aranızda?




 
akademisyen değilim ama ölçek oluşturmaya çalışmış biri olarak söyleyebilirim ki, duymadım. pilot çalışmadan bahsediyor olabilirler mi?


  • mellifica  (16.12.14 19:38:39) 
pilot uygulamadan bahsetmiyor, çünkü pilot uygulama terimi geçiyor makalede. birkaç kişiye daha soracağım. eğer bulamazsam adam poposundan terim uydurmuş diyeceğim artık :)

çok teşekkür ederim bu arada. bu soruyu sanırım en az üç defa sormuştum. hiç cevap veren olmamıştı. :)
  • sen olmayan cocuk benim  (16.12.14 19:44:25) 
Denemelik ölçek diye bi tabir aslında ölçme literatüründe yok ama ölçek gelistirirken bir cok maddenin sorulduğu hali olabilir. Mesela her bir kazanima yönelik 3 soru yazsa 20 kazanım için 60 soru olur. Buna denemelik olcek dediğini tahmin ediyorum. Daha sonra bu 60 soruluk 'denemelik ölçeği' uzmanlara sorar uygun olmayan soruları atar pilot calisma yapar soru atar atıyorum kalir 40 soru. Nihai olcek de buna denir. Böyle olduğunu tahmin ettim :) umarım yardimci olur


  • gradienti  (16.12.14 19:57:53) 
size de çok teşekkür ederim :)

çok mantıklı oldu bu açıklamanız. muhtemelen sizin dediğiniz gibidir.
  • sen olmayan cocuk benim  (16.12.14 20:05:16) 
taslak ölçek'tir o. uygulaya uygulaya soru ekleyip/atıyorlar. bence :p


  • mesgul ve huzursuz  (16.12.14 21:13:48) 
beyler normalde çok argo kullanmam ama bu adam için " götünden element uydurmuş " diyebilir miyiz? sinir oldum. işimi gücümü bıraktım bu terimi araştırdım resmen.


  • sen olmayan cocuk benim  (16.12.14 21:20:27) 
muhtemelen ingilizce bir kaynakta geçen ifadeyi kafasına göre çevirdi.


  • mesgul ve huzursuz  (16.12.14 21:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.