[]

Tarih-Bilimkurgu-Savaş

Gereksiz bi soru sormak istiyorum. Ülkecek 1914 yılına dönsek ve bütün dünyaya karşı savaşsak, elimizde 2014 teknolojisi olduğu için başarılı olabilir miyiz? Soru çeşitlenebilir tabi; 1914 yılındaki dünyaya karşı savunamazsak, hangi senedeki dünyaya karşı savunabiliriz mesela ? 1940'ların dünyasına karşı şansımız olur mu örneğin?

Not: Komple sınırlarımız içindeki herşey o senede de var olmuş olcak.


 
teknoloji olsa ama hangi askerlerle olsa.

bugünün askerleri mi o zamanın mı

ve sayı ne olacak?

açıkcası iki seferde kazanabiliriz.

yeteri kadar techizat ve asker olursa tabii.
  • efrasiyab87  (16.12.14 18:46:08) 
@efrasiyab87 ülke içindeki tüm insanlar, teçhizat, binalar komple taşıncaz 1914'e yani.


  • tebaloeyy  (16.12.14 19:07:18) 
Kazanmasına kazanılır. Teknolojik bakımdan bakınca piyade açısından degil de makine açısından çok geliştik. En azından şimdiki bir ana muharebe tankına karsı o zaman yapılacak cok şey yok. Motorlu her şeyde durum böyle.

Şu da var askeri doktrin çok değişti. Artık o zamanki gibi siper savaşı yok. Bu da epey etkiler karşı tarafı çok şaşırtacağı için.

Edit: Komple ülkeyi götürsek, direkt hava üstünlüğünden zaten mağlup edilir. Orda kim tahmin edecek ses hızından hızlı uçan bir uçağın kafalarına o kadar hassasiyetle bomba bırakacağını.
  • Haldamir  (16.12.14 19:07:38 ~ 19:10:02) 
amına bile koruz. sırf radar bile mutlak deniz hakimiyeti demek. ikinci dünya savaşı teknolojisi bu üstelik. keleş sadece bizde var misal. büyük avataj.


  • namus ninjası  (16.12.14 19:13:15 ~ 19:14:48) 
80 milyonluk nüfusla ilk 6 ay aq etrafın.

ama basit teknoloji var bizde, savaşı sürdürecek derecede know-how ve üretme olayı yok.

o yüzden 6 ayda ne yaparsak yaparız sonra sürüncemeye kalır
  • efrasiyab87  (17.12.14 00:19:50) 
işgal 1 ay sürmez bence.


  • selam  (17.12.14 00:50:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.