[]

İş mülakatı - skype

İstediğim bi işe başvurmuştum istanbul da. Aradılar mülakata çağırdılar ben de 'şuanda istanbulda değilim sonraki haftaya ertelesek olur mu' dedim. Onlar da haftabaşında bi daha irtibata geçelim o zaman mülakat gününü ayarlayalım dediler.

Dün aradım perşembe için mülakat tarihi belirledik fakat eleman 'eğer sadece bizim için geliyosanız sizi masrafa ve zahmete sokmayalım, skype dan da yapabiliriz' dediler. Ben de bu işi çok istediğimden yüzyüze daha etkili olur diye benim için sorun olmayacagnı istanbula gelceğimi belirttim.

Şimdi pozisyon için tüm gereklilikleri tam sağlamıyorum aslında. Yani lisans eğitimimle çok alakalı değil zaten önce test ve kişilik analizi testi yolladılar onu çözdükten sonra çağırdılar. Bi de tecrübe istemiyolar. tecrübesiz adayları arıyoruz demişlerdi.

Ama yine dr zahmet etmeyin buraya kadar gelmeye deyince içime kurt düştü acaba 'zaten pek şansın yok hani masraf yapma' mı demek mi istediler acaba?

Ne diyonuz?

 
skype'dan mülakat özellikle bilişimde yaygın bir uygulama. aman ölüyorum bitiyorum o işe girmek için demiyorsan uğraşma.


  • rygard  (16.12.14 12:35:02) 
bence gayet insani bir yaklaşımda bulunmuşlar. hatta "bu işi çok istediğimden yüzyüze daha etkili olur diye benim için sorun olmayacagnı istanbula gelceğimi belirttim." demen de artı puan kazandırmıştır. böyle düşünüp motivasyonunu düşürmemelisin.


  • sentence  (16.12.14 12:36:15) 
Gayet güzel bir öneride bulunmuş bence; masraf yapmayın Skype'dan konuşalım, uygun olursa gelirsiniz demiş işte. Tecrübesiz eleman aradıklarına göre bir çok kişiyle görüşüp en uygun gördükleri kişiyi işe alacaklar. Bence masraf yapma, Skype'tan görüşün, duruma göre gidersin.


  • osurdum  (16.12.14 12:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.