[]

köpek bakıp bakamayacağından emin olamayıp barınaktan geçici alanlar

dün biri köpek beslesemmi diye duyuru açmıştı. ordan konusu açıldı. fikrimi paylaşmak istedim.



"bana göre" çok sık yapılan bir hata hakkında kişisel fikrimi ben söyleyeceğim. belki birilerinizin fikrini değiştirebilirim. ya da aklında yer ederim başkasına faydanız olur.

bakıp bakamayacağına emin olmayıp barınaktan geçici olarak sahiplenip barınağa geldiği yere geri bırakmak diye bir şey var.

var bu. maalesef önüne geçilemiyor. o halde işimizi daha düzgün yapalım.

barınaktan yetişkin köpek geçici olarak sahiplenmeyin arkadaşlar. yetişkin köpek barınağa geri döndüğünde ağır depresyona girer.

yavru alın. evet o da girer. ama köpekler için konuşacağım. ölümlerin büyük kısmı yavruyken oluyor. sokaktan alıp sokağa attığınız hayvanlar zaten sokağa adapte olmuş, yaşayabilen canlılar. almayın emin değilseniz. boşuna depresyona sokmayın.

ama işin gerçeği ile yüzleşerek söyleyeceğim;
yavru alın.. bir süre bakın, evde bir süre bakılmış yavruları sokağa attığınızda mama bulamıyor, depresyona giriyor, aşırı zayıflıyor. bozuk gıdalar tüketiyorlar kusuyor, ishal oluyor.. ama ölümcül hastalanmıyor. evinize alınca "sırf kendinizi korumak için" iç parazit dış parazit kuduz boğmaca gençlik karma aşıları yaptırıyorsunuz. sonra bakamayınca köpek aşılı halde sokakla tanışıyor. yiyecek günlerce bulamıyor. ama açlıktan ölmeden birileri besliyor bir süre. sonra öğreniyor mamadan başka yenebilirleri..

ama erişkinler zaten aşılı hayvanlar. sokaktada iyi kötü yaşamayı öğrenmişler. tekrar depresyona gerek yok.atılmayacak olsa tamam.. ama atılacak


bakın atın demiyorum. ama hevesle aldığınız köpeklerin sokağa atıldığı gerçeği var.


benim fikrim bu. aksini düşünüyorsanız buyrun.

 
kendimi ifade edememişim sanırım.


  • ibomiu  (16.12.14 10:35:57) 
Aslında zaten kendinden emin olmayan kimsenin sahiplenmemesi lazım. yani "bana kısa saç yakışır mı" diye sorar gibi kedi-köpek beslesem mi gibi bir düşünceyle evlere alınıyor hayvanlar. gidip en sevimli yavru seçilip alınıyor, önce el bebek gül bebek.. birkaç ay sonra en populer yalandan sebep olan "alerjim çıktı" ile sokağa atılıyor yada sahiplendirilmeye çalışılıyor.

ben sadece sokakta yaşamanın ne olduğu bilmeyen "annesi tarafından bunun öğretilme şansı olmamış" canların sokakta hayatta kalma şanslarının, daha önce sokakta veya barınakta yaşamış (buna yaşamak denirse tabi) köpeklerden daha düşük olduğuna inanıyorum.

Yoksa "ya al gitsin bakamazsan gene bırakırsın aldığın yere" gibi bir düşünceye asla sahip değilim. kimse de olmamalı zaten.
  • innerbliss  (16.12.14 10:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.