[]

Jako diğer adıyla Afrika gri papağanı olan var mı?

Kökeni Orta Afrika, soğuktan çok etkileniyor mu?

Çok uzun ömürlü oluyorlarmış, sizinki ne kadar oldu?

Bir de konuşma için, özel çaba sarfediyor musunuz? Yoksa kendisi mi öğreniyor? Söyleyebildiği kelimeleri de söylerseniz sevinirim, teşekkürler :)

 
çocukluğumu geçirdim yakup'la. uzun ömürlüler ve çok akıllılar. kendisi her şeyi hızlıca öğreniyordu. televizyon sesi, kapı sesi, balkondaysa sokaktan öğrendiği küfürler.. soğuktan etkilendiğine dair hiçbir anım yok, yalnız çok geveze oluyorlar, bazen fenalık getirebiliyor bu durum. biz kafesinin üstünü örtüyle kapatıyorduk gece uyumadan önce susması için.


  • fucking machine in my head  (16.12.14 10:25:31) 
tam istediğim gibi :) evet sesleri tonlamasıyla beraber taklit edebiliyorlar. korkuyorum ev soğuk oluyor biraz, ankara'da yaşıyorum ben.

Yazık ya niye örtüyordunuz, şimdi nerde yakup?
  • cok iyi yol  (16.12.14 10:28:49) 
biz kafesin içinde sürekli tutmuyorduk. etrafta dolaşıyordu. öyle pır pır pır uçan bir tür değil zaten. tatile çıktığımızda emanet ettiğimiz karşı komşu da, habersiz tatile çıktığı için feci şekilde can verdi yakup. canlandırma anılarımı, cem karaca'dan sonra ölümüne en üzüldüğüm canlı oldu kendisi :(. üstüne örtü örtünce uyku moduna geçiyordu, uyanıkken çok konuşuyor gerçekten :D


  • fucking machine in my head  (16.12.14 10:34:12 ~ 10:35:07) 
Üzüldüm ya,bakımı zor mu ki o kadar? yürürken çok komik oluyor şerefsizler :) anladım, bakalım bizimkisi nasil olacak. Neyse hocam ben seni daha üzmeyeyim, hadi çok teşekkür ettim :)


  • cok iyi yol  (16.12.14 10:38:52) 
Soğuktan çok etkilenmiyorlar ama cereyanda kalmaması lazım, bu tüm kuş türleri için böyle. Bizim de şu an bir kızımız var senede 2 kez yumurtlayan 18 yıl oldu sanırım geleli. Kolay öğreniyor, o doğru. Ama üstü kapalı karanlıktayken ve öğretmek istediğiniz kelimeyi tek tonda tekrarlayınca daha da kolay öğrenir diyorlardı. Acı biber efsanesi var bir de ama ben vermiyorum, zaten bizimki yemiyor da. :D

Neler söylüyor liste yapmam gerekir. Aklıma gelenler hahahaaha diye benim kahkahamı atar, kuşum, canım, bir şarkının nakaratının ilk cümlesi, arada ah seeeen diyip arkasından ıslık nıananını bişiler diyor, anneme besteler, canımsın benim, hepimizin isimleri 2'şer farklı tonda, mama veriyim mi oğlum, site görevlisinin ismi, ne bağırıyorsun, hişt geveze, cici mi oğlum, anladın mı? aklıma gelenler daha bir sürü şey.

Atışması çok zevkli oluyor bunlarla. Genelde 1 kişiye bağlanırlar onlarla oynaması da izlemeye değer. Bakımları zor değil, kavrulmamış çekirdek, tuzsuz yer fıstığı havuç-yumurta-etimek karışımı, maru, elma, hazır yemler vb. vb. çok şey verebilirsiz. Çikolata da yiyor bizimki minik minik, jelatininden tanıyor. Müzik çalınca severse pençeyi kaldırıyor kapatıp açıyor, ağzıyla da çıt çıt yapıyor el şıklatmayı taklit ediyor. En güzeli şarkılara eşlik etmesi, şarkı uydurması falan bence. Şu sorun olabilir ben Ankara'da bu türden anlayan bir veteriner bulamadım. Ondan çok korkuyorum. Başka sorunuz varsa cevaplarım.
  • gretchellen  (17.12.14 10:28:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.