[]

Kedim ve Yatağa İşemesi

Selam. moralim çok bozuk. dün gece saat 1'de kedim yatağıma işedi.

kendisi erkek. 21 mart doğumlu. daha evvel bir koltuğa ya da kumaşa hiç yapmamıştı.
genel olarak uyumlu bir kedi. ayda bir aileme giderken falan götürürüm. adapte olur.

son dönemde ortamı ve tuvalet alışkanlığı değişti. uzun süre ofiste kalabalık içinde yaşadı. şimdi evimde artık. gündüzleri yalnız kalıyor. 1+1 küçük ev. tuvalet alışkanlığını da çok tüylü olduğu için mecbur değiştirdik. klozete alıştırdık. eve yeni taşındım. klozete burada da yapmaya devam etti. dün akşam da yine klozete işedi önce. diğer gecelerden bir farkı da daha önce çok az yaptığı patileriyle kazma eylemini çok fazla yaptı. çamaşır sepeti, yatak, dolap vs. kendini gerdirme değil de patileriyle hızlıca kazıyor gibi. anlam veremedim. bir de bu haftasonu maması kargolar ve gönderim yapan site sağolsun vaktinde gelmedi. iki günlüğüne whiskas vermek zorunda kaldım.

akşam o kazma sesleri kesildikten sonra bi koku geldi. odaya bir gittim. yatağa işemiş. ama baya baya büyükçe işemiş. ki yarım saat öncesinde klozete yapmıştı çişini.

acaba ergenliğe mi giriyor? mama mı bozdu? bana mı kızdı? psikolojisi mi bozuldu? yalnızlığa mı tepki gösteriyor? bilemedim. alakası var mıdır bilmiyorum bir de haftasonunu kız arkadaşımla birlikte geçirdik. kendisi ile daha önce tanışmamıştı. onu mu kıskandı kokusunu mu beğenmedi acaba? sizce ne olabilir?

 
Çiş olduğundan emin misin? Bence ergenliğe girdi :/


  • lcha  (16.12.14 09:33:09) 
yani yaptığı haltın çapı 40 50 cm yayılmıştı. bu kadar meni yapamaz diye tahmin ediyorum. bir de yorgan altında havlu çarşaf altında yatağa kadar işlediği için işedi dedim. ha onların menisi çiş gibiyse tabi bilemem.


  • oraletarya  (16.12.14 09:35:29) 
meni ne ya? o insanlarda oluyor.

erkek kediler kızgınlığa girince oraya buraya çişlerini yapıyor. bu çiş normal çiş değil. hormon kokulu oluyor. ağır bir koku bu.

ilk başlarda çok ağır bir koku olmasına da gerek yok.

veterinerle konuşun diyorum.
  • mea maxima culpa  (16.12.14 11:49:32) 
@mea, yanlış bilgini düzeltmek adına meni bir isimdir ve memeli erkeklerin spermlerini taşıyan (bulunduran) sıvıya verilen bir isimdir, yani o dediğin bütün memeli erkek canlılarda olan bir şey.

Link: tr.wikipedia.org
  • selam  (16.12.14 11:58:47) 
kazma sesi dediğiniz sanırım kumu ya da toprağı patileriyle çukurlaştırırken çıkardıkları ses. büyük olasılıkla kediniz tuvalet için kum arıyor. eğer onun istediği tuvalet imkanını sunmazsanız birçok yere tuvaletini yapacaktır. kediler iç güdüsel olarak kum/toprak arıyorlar. 1 aylık kediyii bile kuma koyup patisini birkaç kez sürtünce başka yere yapmıyor. kumunu değiştirdiğinizde beğenmediği için, başka kediyle tuvaletini paylaşmak istemediği için, tuvaletinin yeni yerini beğenmediği için vb. birçok sebeple kediler tuvaletlerini başka yerlere yapabiliyorlar. kedinizin bu davranışı alışkanlığa dönüşmeden önce kapalı bir tuvalet ve kum alın. eğer kediniz erkek ise etrafa koku bırakmaya çalışacaktır ancak bu çişten farlıdır. 1 yaşından sonra kısırlaştırmanız ikiniz için de daha iyi olacaktır. kızgınlık döneminde evden kaçabilir de.

tüy problemi nedeniyle klozete alıştırmaya çalışmışsınız. uzun tüylü kedilerin popo kısmındaki tüyleri biraz kısaltırsanız sorun yaşamazsınız. kediniz neredeyse dokuz aylık. artık poposunu daha dikkatli temizleyecektir.
  • madarch  (16.12.14 22:40:47) 
kum arıyor olabilir
ergenliğe girmiş olabilir
er ya da geç kısırlaştıracaksınız zaten, erkek kedinin işemesiyle baş edilmez. biz kısırlaştırmayalım diye aylarca direndik, yataklara su geçirmez alez koyduk, koltuğa işedi. onun olduğu odadan koltuğu kaldırdık, yere işedi, sonra kendi çişinin içine yattı filan. onu yıkayalım derken küvetin içinde çırpındı durdu patilerini parçaladı, her yer kan oldu, nöbetçi veterinere koştuk gece gece... neler neler ya. kısırlaştırmak da 15 dakikalık bi olay, erkek kediler için çok rahat. sonrasında hem kedi rahatladı hem biz. şişmanlamadı, hantallaşmadı. daha mutlu bi hayvan oldu.
  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (16.12.14 22:55:56) 
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.

tuvalet için kızdığını düşünmüyorum çünkü yeni bir alışkanlık değil. ki yaazdığım gibi yatağa işemeden yarım saat evvel klozete yaptı. kız arkadaşım geldiğinde odaya almadık kapıyı kapattık. bir de gündüzleri yalnız kalma olayı var. ikisinden birine ya da ikisine trip atıyor bilmiyorum. ergenlik durumu olmadığı da yorumlara ve kedinin hareketlerine bakılırsa belli. çünkü hiç koku bırakmadı etrafa. öncesinde ya da sonrasında. ulumaları da yok.

bu sabah itibariyle veterinerime bıraktım fakat. kısırlaştırılması için. akşam alacağım. bakalım ne gibi değişiklikler olacak hayatımızda.
  • oraletarya  (17.12.14 13:10:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.