[]

Yatırıma Gel Vatandaş

Pek sevgili sözlük ekonomistleri ve açık fikirli lidyalılar:
Ortam malum, euro-dolar belli; altın desen öyle..
Daha evvel çokça da konuşuldu tavsiye istendi ama bir de ben bu durum için sorayım istedim..
Kenarda ufacık bir birikimim var,75 gr altın, onun dışında da aylık 2 bin lira kadar kenara koyabiliyorum.. Şimdi bir yandan da geleceğe dair bir yatırım düşünmek istiyorum özellikle de gayrimenkul olarak düşünüyorum ama tabi bu zorunlu değil, onun dışında faizle arama mesafe koymaya gayret ediyorum. Hele de bu ortam göz önüne alırsak ne yapmamı tavsiye edersiniz?

 
Gayrimenkul fiyatları tavan noktasında. Bu sonsuza kadar böyle gidemez, sürdürülebilir değil bu fiyatlar. Bu ekonomi eninde sonunda patlamaya mahkum, hatta çok da uzak bir gelecek değil. Bu yüzden güncel fiyatlardan gayrimenkul yatırımı yapmayın.


  • hiko seijuro  (15.12.14 21:37:53) 
madem 2000 tl kenara atabiliyorsun. gelirin yüksek ve kredi çekebilme ihtimalin var.
ben olsaydım istanbulda gelişme ihtimali olan(taksime veya beşiktaşa yakın) harabe ve ucuz yaşanamayacak halde evleri 150-200 bin tl gibi bir fiyata almaya çalışırdım. mesela kasımpaşa yada kağıthanenin bazı mahalleleri.

  • alp9900  (15.12.14 21:38:20 ~ 21:38:49) 
@hiko Şu aşamada yapılabilecek nedir sizce?
@alp krediye yani faize bulaşmak istemiyorum.

  • mchslmdnc  (15.12.14 21:39:12 ~ 21:40:32) 
bordrolu çalışan isen krediye bulaşmadan herhangi bir yatırım yapman çok zor.


  • alp9900  (15.12.14 21:43:26) 
Şu aşamada bence paranı faizde tut ve bekle.

Ekonomi balonu patlayıp daire fiyatları dibi gördüğünde ölü fiyatına evler alabilecek kadar para biriktir.

Zaman stratejisini de şöyle düşün: senin bütçendeki ve niyetindeki insanlar için gayrimenkul orta-uzun vadeli yatırımdır. En nihayetinde al-satçı değilsin. Sen bugün alıp 3 hafta sonra satmak için bir yatırım aracı aramıyorsun. Şimdi yüksek fiyattan alıp, ekonomi patladığında yatırımının düşmesini mi tercih edersin yoksa doğru zamanda dibe vurduğunda tabandan almayı mı? Tabandan alırsan uzun vadede yani 10-15 senede gayrimenkul fiyatları tekrar yükseldiğinde esas kârı yaparsın. Kısaca; bekle. Parana yazık etme.

Zaten piyasadaki evler kredi ile alınıyor. Ekonomi çökerse kredilerini ödeyemeyen insanlar evlerini satışa çıkartacak ve 300bin'lerden aldıkları evleri 170bin'lere satmaya çalışacaklar. Sen onlardan olma. Gayrimenkul için krediye girme. Para biriktir.

Ben sana yatırım aracı olarak USD ve altının bugünkü hâlinden hiçbir şey öneremem. Çok daha önce altın ve USD düşükken bu yatırımı yapmalıydın. Şimdi faiz limanına çekilerek para biriktirmeye bak.
  • hiko seijuro  (15.12.14 21:45:45 ~ 21:46:18) 
dollar cost avaraging yapabilirsiniz.


  • maxim gorki  (15.12.14 21:46:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.