[]

Fotoğraf sergi konusu Fikir

Üniversitenin kulübü olarak her yıl belli bir konu çerçevesinde sergi açıyoruz. Bu senede açacağız ancak konu konusunda kararsızlıklar yaşıyoruz. Sergi konularımız önceki yıllarda kadın, emek, din idi. Aynı zamanda üzerinde konuşup söyleşiler düzenleyebileceğimiz bir konu olsun bütün bir sene o konuda kendimizi geliştirelim istiyoruz. Ne önerebilirsiniz?

Şuanki seçenekler denge, çevre. yada mesela yeşil die bir tema yapıp onun üzerinden bakış açısı getirmek.


 
Konu ne kadar geniş kapsamlı olursa sergi esnasında bütünlüğü yakalamak o kadar zor olur. Şu ana kadar değerlendirdiğim fotoğraf projeleri arasında dar kapsamlı fakat konunun içine girebilmiş projeler hep ön plana çıkmıştır.

Genelde ne tarz fotoğraflar yer alıyor kulübünüzün çalışmaları arasında? Belgesel, mimari vs.?
  • Sandeman  (15.12.14 15:04:50) 
merhaba. ya bilmişlik yapmak için değil de beni çok etkileyen bir fikri sunmak istiyorum biraz uçuk, duyunca "vay anasını" çekmiştim. bi arkadaşım harbiye notre dame de sion'un arkasında uygun pansiyon odalarda kalıyordu. belalı yerler travestiler, siyahi saat satıcıları falan. bi şekilde polislerden izin alıp olay yeri, ceset fotoğrafları çekiyordu. sergi açıcam açıcam dedi şimdi baktım cv' sine açamamış ama fikir olarak ötesini duymadım. çevre/yeşil ilkokul kompozisyonu gibi.

gezi parkında gözünü kaybeden arkadaşlara ulaşabilseniz mesala teker teker (çok doğal olarak fotoğraf çektirmek istemeyen olabilir) hem daha çok farkındalık yaratmış olursunuz hem daha çok içinize siner.
  • libertine  (15.12.14 15:08:39 ~ 15:10:00) 
@libertine
Kulübümüz fotoğraf Üzerine kurulu olduğu için bütün fikirlere aynı mesafede durmaya çalışıyoruz siyasi olarak. Kişisel sergi olsa çok hoş fikirler. fakat 20 kişiden fazla bir fotoğraf kulübüyüz ve istemeyenler olacağı için o konulardan bir sergi açamayız muhtemelen.

denge diyip ağırlıkla estetik görüntü üzerine yaklaşmak isteyen arkadaşlarımızda var. ortak bir paydada buluşturacak bir konu arıyoruz.
  • mobydick  (15.12.14 15:19:22) 
@sandeman bir konu belirleyip ona göre cekiyoruz. din konusunda mimari de vardı insan da vardı mesela. çok profosyonel değiliz. her sene yeni fotoğraf çekmeye başlayan üyelerimizde oluyor. Biz daha çok amatör bir sergi yapıyoruz. ama siyah beyaz belgesel fotoğrafçılığı tadında fotoğrafları daha çok seviyoruz.


  • mobydick  (15.12.14 15:21:48) 
İşlenmemiş bir konu değil ama "Kentsel Dönüşüm" kulübünüz için uygun olabilir bence. Saha çalışmalarında şartlar daha değişken olur ve amatör arkadaşlarınız daha hızlı ilerleme kaydedebilirler. Ayrıca çalışma esnasında başınızın belaya girmedi olasılığı çok yok. İnsani ve mimari öğeleri bir arada bulabilirsiniz. Kim neresinden bakarsa.

Yok bizim gözümüz karadır derseniz "Mülteci Adaptasyonu" gibi bir konu daha etkileyici olabilir ama benzer konular üzerinde tecrübesi olmayan arkadaşlarınız çekimler esnasında ciddi sıkıntılar yaşayabilir.
  • Sandeman  (15.12.14 15:57:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.