[]

Fikrim geldi!

Selamlar beyler bayanlar,

Yine saçma olabilecek ama potansiyeli olan bir fikirle karşınızdayım. Konumuz Drone'lar. Şimdi malum bir drone furyasıdır gidiyor. Ama herkesin bunları satın alacak gücü de yok. Aklıma bir "drone kiralama" fikri geldi. Ancak bu düz bir kiralama fikri değil.

Olay tamamen bir web arayüzünde geçecek. Kira ücretini kredi kartınızla güvenli bir şekilde ödedikten sonra, webcam arayüzü benzeri bir arayüzle drone'unuzu mouse/klavye ile kontrol edeceksiniz ve drone'un üzerindeki kameradan görüntü direkt olarak web arayüzüne aktarılacak.

Eğer kasıtlı bir şekilde drone'a zarar verilirse, kullanıcının kredi kartından belli bir meblağ da çekilecek.

Belli lokasyonlarda bu tür bir hizmet verilebilir diye düşünüyorum (Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı vs.) Çünkü drone'un komut alabileceği alan çok geniş değil haliyle.

Mevcut teknolojiyle yapılabilir mi? Yapılırsa getirisi ne olur? Mantıklı mı?

Mümkünse yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca fikri istediğiniz gibi çalıp uygulayabilirsiniz. Eğer uygularsanız da bir teşekkürü çok görmezseniz sevinirim :)

 
su fiyatlara mümkün degil.

zaten istediginiz cekim etc seyleri pra karsiligi yaptirabiliyorsunuz su anda. isi bilen sürücüsü filan oluyor.
  • serabetan  (15.12.14 13:28:45) 
Çok para ve altyapı gerekli. Rağbet olacağını düşünmüyorum.


  • cetoxim  (15.12.14 14:00:59) 
Sadece drone'u gezdirmek için mi? Drone gezdirmeye 25-30 dolar verilebileceğini sanmıyorum. Mevcut teknolojiyle yapılabilir fakat cidden maliyetli olur.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (15.12.14 14:06:27) 
amacın ne olduğunu anlamadım. eğer turistik bir şey düşünüyorsan, tutmaz. adam taksim yukardan nasıl gözüküyor acaba dur şöyle bir site varmış para vereyim de izliyim mi diyecek? filmciler falan için düşünüyorsan hiç kimse çekeceği şeyi başkasının eline bırakmaz. en fazla yapacağın şu olur; alırsın 5-10 tane drone. bir tane operatör bulursun. operatörüyle beraber kiralarsın atıyorum günlüğü 500 liradan.


  • mutantking  (15.12.14 14:27:10) 
@hayirsiz

evet hocam türkiyede yapinca tutmaz deniyor, kültür farki cünkü, amerikan adam, "la dur bah bah nasil carpcam vapura" demez.

derse de adam legal olarak arkasini kollar, bi is gelse drona olcak bellidir.
tutanak tutulur, hasar kaydi etc yapilir, sigorta etc yapilir, türkiyede polisi ararsin, drone ne la der, biz bakmiyoruz ona thk yi arayin denir, thk diyanet bakiyo ucanla kacanla der, pislik yapan adam türkiyede adam iki dayilanir bi agzini acip tek kelime edemezsin.
  • serabetan  (15.12.14 15:54:03 ~ 15:54:49) 
çakarlar o drone'u yere, para falan da alamazsın.


  • rygard  (15.12.14 16:56:57) 
fikri çalabilirim ama fiziksel olarak çalabilirim yani internetten klavye mouse ile olmaz o iş. en basitinden adamın gönderdiği komutların 1/2 sn. drona geç ulaşması problemi var, o sırada bir duvara çarpabilir misalen. ama fiziksel olarak yanında olunca adamın çift kumanda ile aynı dronu kontrol edebilirsiniz tıpkı sürücü kursundaki sağ koltukdada fren/gaz/debriaj pedalının olması gibi.

bir şeyi uçuran adam fiziksel olarak da bunu seyretmeyi tercih edecektir. yani sonuçta elindeki alet bir cihaz, boing 737 gibi bişi değil ki?
  • selam  (15.12.14 19:47:51 ~ 19:54:28) 
zaten rağbet görmesi için değil de bir nevi "bu da yapılmış olsun" gibisinden düşündüğüm bir fikir. amaç para kazanmak değil de, fikrin gelişmesi, başka sonuçların ortaya çıkması :)


  • ufoozgur  (15.12.14 22:41:49) 
onlar konuşur ak parti yapar )) evet gerçekten bir çok firma bunu yapmaya başladı. drone.web.tr


  • runawaytr  (30.05.15 16:12:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.