[]

büyük britanya turu - çok sorulu

mart ayında bi 10 günlük tatil planlamaya çalışıyorum şu anda. gidiş dönüş londra'dan olacak şekilde.

güzergah üzerinde haliyle londra başta olmak üzere manchester, liverpool, belfast, glasgow ve edinburgh olacak.

aslında dublin'e gitmeyi de çok istiyorum ama bizim uk vizesiyle oraya girebileceğimiz şüpheli, riske atmak istemedim. ama kesin bilgi girilebiliyor diyen varsa orayı eklemeyi de çok isterim.

sorulara gelince;

1- güzergah iyi mi? ekle/çıkar dediğiniz yerler var mı?

2- sıralama aşağı yukarı şehirleri saydığım sırayla olacak, her biri arasında ulaşım uçak/tren/otobüs/feribot seçeneklerinden biriyle lakin anlamsız bi şekilde lonrda - manchester arası tüm araçlar aşırı pahalı niye öyle? ben mi bulamıyorum acaba, şöyle yap ucuz olur dediğiniz bi yöntem var mı belki gözümden kaçmıştır bi onu da araştırayım?

3- bittabi publarda rock'n'roll, britpop, grunge havası yaşamadan, alenin porterın dibine vurmadan dönülmeyecek, bunlar dışında ne var önerileriniz alayım? şu kesin iyidir, yapmadan dönme denilen şeyler işte, bilirsiniz.

4- araba kiralasak trafik akış yönü konusunda çok büyük sorun yaşar mıyız?

bonus: ya bi de ben loch ness'e gitmeyi çok istiyorum ama çok uzak yeaa, değer mi ki oralara kadar gidip canavarsız canavarlı gölü görmeye acep?

evet biliyorum kısa kesememek gibi bir huyum var, lütfedip, zahmet edip, sabredip okuyan ve hala cevap vermeye istekli çok değerli sizler, beni engin bilginizden mahrum bırakmayınız efenim. hepinize güzel bir hafta dilerim.

cheers.

 
uk vizesi ile artık irlandaya girilebiliyor. detaylar şurada: www.inis.gov.ie

oralara kadar gitmişken yarım gün ayırıp stonehenge görülmeli.
bir de dorset bölgesine, yani güneye hiç uzanmamışsınız. uzanırsanız cream tea yiyip içmeden dönmeyin diyorum. "fudge"ları da güzeldir. poole, bournemouth, brighton bunlar güneyde uğranmaya değebilecek yerler. ayrıca londraya yakın "bath" da güzel bir şehir. bir araştırın, belki ilginizi çekebilir. onun dışında cambridge eklenebilir güzergaha.
ben yazdığınız yerlerden edinburgh'yı ve londra'yı gördüm sadece. orta ingiltere içimde ukte kaldı zaten.

www.nationalexpress.com bakmadıysanız buraya bir göz atın. uygun seferler oluyor özellikle de rağbet görmeyen saatlerde.
  • icemint  (15.12.14 13:35:18) 
londra'ya oxfordu'u ekle bence.
nationalexpress aşırı pahalı. megabus' gö at. londra-edinburg ben genelde 10pound'a gidiyorum.

loch nesszaman harcama., orkney&shetland adaları efsane olur.

ayrıca malt viski distillery'lerinden birini ziyaret et, ardbeg, macallan filan al. güzelce dene.
  • VickVickyVale  (15.12.14 13:56:15 ~ 13:59:18) 
10 gün için bu liste uzun değil mi? liverpool manch'ten yakın, önce liv'e git, oradan manch yaparsın. sonra edinburgh, sonra glasgow, sonra belfast, sonra dublin. kesin girebiliyorsun turist vizesiyle.

@VickVickyVale, lon-ed nası 10 pound'a gidiyon ya? otobis mi?
  • mesgul ve huzursuz  (15.12.14 16:21:23 ~ 16:21:39) 
yani 3 gün londra, liverpool, manchester, dublin ve belfast da birer günden 7 gün, glasgow'da kalınmayacak yarım gün yeter de artar gibi geldi, kalan 2-2,5 gün de edinburgh.

çok mu uzun olmuş ki? hiçbir yeri çıkaramıyorum ki burdan :( peki sence nasıl daha güzel yapabilirim?
  • in vino veritas  (15.12.14 20:39:08) 
Yorumlarda yazan ve gitmeyi planladigin yerlere gitmis birisi olarak cok fazla detaya inmeden sunlari diyeyim tabiki karar senin : yerinde olsam glasgow u listeden cikarip Lake District eklerdim. Her an tekrar gitmeye firsat kolladigim yerlerden biri.
Stonehenge i da listeden cikarirdim ya da Londra'dan gidecekseniz Bath city plani yapip buraya ugranilabilir.
Edinburgh kesinlikle listede olmali.
Diger yandan yasadigim yer olan York u da tavsiye ederim. Gelirseniz cayimi icersiniz. Kolayliklar diliyorum
  • deneme12345  (16.12.14 03:57:18 ~ 03:59:31) 
biz de glasgow'u atlamıştık, üstelik bilet falan aldığımız halde ama enkaz haline dönmüştük artık, onun yerine edinburgh'ta iki gün kaldık. ama zaten edinburgh'a 2-2.5 gün ayıracaksan yarım gün de glasgow'a çok değil. görmüş olmayı diliyorum şu an.


  • mesgul ve huzursuz  (16.12.14 11:41:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.