[]

Yazilimci, Sirket Websitesinin FTP Bilgilerini Paylasmayinca Ne Yapmali?

Sirketin websitesini yapmis yazilimci firma FTP bilgilerini paylasmiyor. Yasal olarak vermek zorunda degiliz diyor. Yasal olarak vermek zorunda olmamalari soz konusu mu?

Websitesinin kiralandigi yerle iletisime gecince FTP bilgilerimizi icindeki dosyalar olmadan alabilecegimizi soyluyorlar. Fakat bizim icinde olusturulmus yazilimciya yaptrilmis ve parasi odenmis dosyalara da ihtiyacimiz var.

Bunun cozumu nedir?

 
* Ortada bir sözleşme var mı? Varsa orada yazar.
* Yazılımcı dediğin bir şahıs sanırım. Çünkü firma olsa böyle yokuş yapmazdı.
* Her yazılımcı yazılımını paylaşmak istemez.

* Hosting için sizden parayı kim alıyor? Hosting firması alıyorsa bu bilgileri doğrudan onlardan temin edebilirsiniz.
  • teknikekip  (15.12.14 10:10:55) 
yasal olarak verip vermemesi yaptığınız sözleşmeye bağlı. eğer sözleşmede bu bilgileri alacağınız yazıyorsa, sözleşmeyi gösterip alabilirsiniz.

eğer ortada bir sözleşme yoksa, yazılımcı arkadaş isterse siteyi kapatır ve kimse bir şey söyleyemez. o yüzden yazılımcı ile anlaşmaya çalışıp bu bilgileri alabilirsiniz. ama ftp bilgilerini alsanız bile, yazılımcının oraya attığı dosyalar size pek yarar sağlamaz. çünkü adam oraya attığı kodları derleyip de atmıştır büyük ihtimalle. o dosyalar üzerinde direkt bir geliştirme yapamazsınız.
sizin sitenin kodlarına da ihtiyacınız var ve tabii ki ftp bilgilerine de.

Burada siz hata yapmışsınız. domain ve hosting'i siz alıp yazılımcıya bir ftp kullanıcı adı ve şifre vermeliydiniz. ya da sözleşmede bunu açıkca belirtmeniz gerekirdi.
  • barix  (15.12.14 10:15:52) 
Yazilimci firma.
Ortada yazili bir sozlesme yok.
Yazilim icin para odedigimizden paylasmak zorunda olmaz mi?

Hosting firmasina kendimiz odeme yapiyoruz, onlardan bu bilgileri temin edebiliyoruz ama site icerisindeki her seyi temizeyerek bize verebiliyor hosting firmasi. Cunku hosting firmasinda ilgili kisi olarak yazilimcilar gozukuyor. Sifirlama yaparak verebiliyor hosting firmasi bilgileri.

Icerigi kaybetmeden nasil yapabiliriz?
  • morgazoz  (15.12.14 10:16:51) 
Dava sonuç getirmez. Ödemesini yapmadığı için sitesi kapanan bir müşterim beni bu nedenle "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla dava etmişti. Kovuşturmaya yer olmadığından dava düştü. Ben tenezzül edip geri dava açmadım. Normal yollarla işinizi halletmeye çalışın.

ve bundan sonra firma/kişi seçiminden daha dikkatli davranarak sözleşmesiz iş kesinlikle yaptırmayın.
  • teknikekip  (15.12.14 10:23:03 ~ 10:23:18) 
Olayi cirkinlestirmeden cozmek istiyoruz, ortada tanidiklar filan var.
Yasal olarak FTP erisiminin bizde olmasi gerektigini gosteren bir kaynak belirtebilir misiniz?

  • morgazoz  (15.12.14 10:23:50) 
büyük ihtimalle ftp bilgisi vs için sizden para koparmaya çalışıyorlar. eğer hosting firmasına ödemeyi direkt siz yapıyorsanız ve ilgili kişi olarak sizin firmadan biri görünüyorsa içerideki bilgileri silip vermeleri çok saçma.
yazılımcıya değil de hosting firmasına dava açabilirsiniz. öyle saçma şey mi olur, ne hakla senin dosyalarını siliyorlar?

  • barix  (15.12.14 10:24:15) 
Ilgili kisi olarak bizim firmadan biri gibi mi gozukurlar bilmiyorum ama ilgili kisi olarak yazilim firmasindan biri gozukuyor.


  • morgazoz  (15.12.14 10:26:41) 
Siteyi bedeli karsiliginda kodlamis olabilirler ve bu sizinle FTP bilgilerini paylasacagi (kodlari paylasacagi) manasina gelmez sozlesmeniz ya da anlasmanizda bunun aksi olmadigi surece. Dolayisiyla tavsiyem karsi tarafin da mutabik kalacagi biraz taviz verebilir,bir sonraki isinizi daha profesyonelce yapabilirsiniz.


  • deneme12345  (16.12.14 04:11:49) 
hosting firması hangisi yazılım firması hangisi bilgileri özelden gönderirseniz tanıdık birileri çıkar belki.

işi hosting firmasıyla görüşmeye çalışın. hadi ftp bilgilerini vermediler yedek talep edin o zaman yedeklerinizi de mi vermeyeceklermiş? olamaz öyle bir şey. alın yedeklerinizi hepsini şutlayın olmadı.
  • tescillimarka  (16.12.14 04:14:20) 
tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır derler, firma ile olan probleminizi giderin daha sonra ftp bilgilerini alıp yedeklerinizi oluşturun, sonra da yallah firma


  • selam  (16.12.14 05:24:07) 
Cevaplar icin tesekkurler. Ortada yazili sozlesme olmazsa 'hukuksal' olarak haklar nelerdir? Bu bilgiye erisebilecegim bir yer onerebilir misin?


  • morgazoz  (16.12.14 11:50:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.