[]

iş hayatı konusunda yol gösterilmeye ihtiyacım var

selamlar duyurunun emekçi güzel insanları.
azıcık uzun oldu ama ikilemde kalıp günlerce aklımı kurcalayan bir sorun oldu. okursanız çok sevinirim.

hali hazırda 3 aydır bir şirkette part time olarak çalışmaktayım.
işe girerken ocakta mezun olup full time olacağım konusunda anlaşmıştık.
şirket sahibi part time iken sorun olmadığını ama full time'a geçince sadakat beklediklerini belirtmişti. 3 aydır genel olarak full time'a hazırlık konusunda eğitimler verildi, imkanlar sağlandı.

geçenlerde bir şirket benimle görüşmek istedi. şirkette çalışan ve bana referans olan arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla büyük ihtimalle olumlu olarak dönecekler ancak dönüş vakti ocak ayını bulacak. bu şirket lokasyon, maaş ve iş niteliği bakımında şu an çalıştığım şirketten bir hayli üstün durumda ve açıkçası orada çalışmayı çok istiyorum.

sorun şu ki, yarın şu anda çalıştığım şirketin sahibiyle full time konusunda konuşup anlaşmam gerekiyor. diğer şirketten halen cevap alamadığım için ve bu işi de kaybetmek istemediğim için kafam karışmış durumda. ayrıca yarın teklifi kabul edersem bir ay kadar sonra hadi ben gidiyorum demem ne kadar etik olur bilemiyorum. sizce yarınki konuşmada nasıl davranmalıyım? başka bir şirketle görüştüğümü söylemeli miyim? söylemeyeceksem ileride ayrılma vakti gelirse nasıl davranmalıyım?

bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardıma ihtiyacım var. fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

 
valla kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyo. işi kabul et sonra da ayrıl eğer kabul edilirsen. etiği metiği de kafana takma. çalışmaya başlayınca görürsün etiği :)


  • justinho26  (14.12.14 22:52:30 ~ 22:53:00) 
Bu konuda tecrübeli değilim ama dürüstlük her zaman işe yarıyor. tabi bu dürüstlüğe patronun tepkisi ne olur bilemem. ama olur da oradan sinsice ayrılırsan orayı unut. bir daha seni almazlar. ama açık konuşursan gittiğin diğer şirkette mutsuz olsan bile geri dönüş ihtimalin daha yüksek olur. kapıları kapatmamak lazım?

ha ben işten ayrılırken ne mi yaptım? boşver. :)
  • sndnzr  (14.12.14 22:52:37) 
diger tarafla bir gorusme yapip suanda calistiginiz yere bir cevap vermeniz gerektigini soyleyip cevap alamaz misiniz? ocak dedigimize cok bir sey kalmadi, olumlu ya da olumsuz oldugunu soyleyebilirler diye dusunuyorum.


  • kokorecolsadayesek  (14.12.14 22:53:00) 
öncelikle etik, ahlak vs gibi değerler NEYAZIKKİ hikaye. ha ama elbet istisnalar vardır. patronun nasıl bir insandır, karakteri nedir bilemeyiz. ancak işsiz kalma lüksün yoksa, ikinci alternatiften bahsetme ve işi kabul et. belki ikinci yer geri dönmeyecek, belli mi olur? eğer geri dönerse de gidip profesyonelce konuşup ayrılırsın şu anki iş yerinden.


  • mahone  (14.12.14 22:54:45) 
başka bir şirketle görüştüğünü söyleme. full time için bir sözleşme imzalarsan da zaten iki ay içinde feshetme hakkın var, bu deneme süresi var ya o işte. iş hayatı bu, seçenekleri değerlendirmek gayet normaldir ve yaptığın da etiktir.


  • ron dennis  (14.12.14 22:55:04) 
@kokorecolsadayesek diğer tarafa ne zaman dönüş yapabileceklerini sordum, ocak başına kadar süreceğini ancak benimle ilgili olan görüşmelerinin olumlu olduğunu ama diğer kişilerle de görüşeceklerini söylediler.


  • tannen  (14.12.14 22:56:02) 
Şimdi sen yolun başında henüz zihni iş hayatının pislikleri ile kirlenmemiş bir kardeşimiz olduğun için bu tereddütleri yaşaman çok normal. Ben de vaktiyle aynı ikilimde kalmıştım. Ama sana bir şey daha söyleyeceğim; şu ikilemde kalmış olan sadece sen ve ben de değiliz. Bu duyuruda bir arama yapsan, aynı durum için soru soran onlarca örneği bulabilirsin. Birkaç tanesine burada ben şahit oldum. Hepsinde de benzer tavsiyeler verildi.

Burası ile sözleşmeyi yapıyorsun. Diğer taraf ile de deneme süresi içerisinde anlaşırsan burayı bırakıyorsun.

Ayrılırken de gayet medeni bir şekilde "iyi bir teklif aldım" diyorsun. Hiçbir şeyi saklamıyorsun çünkü utanılacak bir şey yok ortada. Bitti gitti, bu kadar.
  • hiko seijuro  (14.12.14 23:04:16) 
Ben de part time olarak basladigim bir firmada daha sonra full time olarak anlastim ve kaldim. Part time'ligimin sonlanip full'e gecisimde egitimler olsun, okul icin hosgorulu davranmak olsun epey guzel davrandilar. Bu siralarda gorustugum ve hem kurum olarak hem kosul olarak cok daha iyi olan bir firmaya hayir dedim. Bunda bir etki de calistigim yerin bana cok iyi davranmasi ve uzerime yatirim yapmasiydi. Simdiki aklim olsaydi, hic bunlari dusunmeden daha iyi olanini secerdim.

Calistigi yerden bir ay sonra ayrilan ilk insan siz olmayacaksiniz. Bu tur durumlarda etik degil, imzaladiginiz sozlesme onde maalesef. Bence iki aylik feshetme sureniz oldugu icin sevinin. Diger taraf sizi kabul edince gidin.
  • kokorecolsadayesek  (14.12.14 23:07:42) 
sadakat da neymis amk asfasgsadg. kapidaki it misin ya la sen?

kimsenin gozunun yasina bakma. sen kendi cikarina, mutluluguna bak.
  • goo.gl  (15.12.14 01:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.