[]

ebay, best buy, saturn gibi yerlerden pc toplamak mantıklı mı ?

aslında önce oluru var mı diye sormam lazımdı sanırım. az önce mesela amazon'da bakınırken orada ilgimi çeken çok az parçanın tükiye'ye gelebildiğini farkettim.

şimdi böyle parça parça toplanacak bir sistemin dışarıdan getirilse uygun olacak parçası var mı ? varsa neler vardır ? o kadar beklemeye değer mi ? (sabırsızım zira)

bu arada bunları onca zamandır 880tl civarına sattığı işlemciyi dün itibariyle 1004 liraya çıkaran vatan bilgisayarın bıraktığı kuyruk acısı üzerine yazıyorum :/

 
fiyat farkları değecek kadar olmuyor çoğu üründe.


  • mattiadestro  (14.12.14 22:16:38) 
yurtdışından aldığın hiçbir ürünün türkiyede garantisi olmayacak. Amazon'dan sistem toplama fantazisi var, lakin anakart gönderilmiyormuş Türkiyeye. Kasayı bilmiyorum.

Aldığınız üründe herhangi bir arıza çıkarsa, özellikle diskte, türkiyede karşınızda muhattap bulamazsınız. Çünkü kimse yurtdışından alınan mala türkiyede garanti vermiyor.
  • bonjurkes  (14.12.14 22:21:51) 
bilgisayar parcalari genelde gumruk limitinin uzerinde oluyor. nasil getireceksiniz?


  • chavezding  (14.12.14 22:38:24) 
nasıl getirteceğim dair bir fikrim yoktu açıkçası. işte internet üzerinden sipariş verdikten sonraki kısma henüz vakıf değildim ama öyle gözüküyor ki bu şartlarda zaten hiç bulaşmasam daha iyi olacak.


  • kuul  (14.12.14 22:53:05) 
gümrük limitini aşarsa gümrük vergisi biniyor. amazonda checkout'ta o da dahil edilir.


  • mattiadestro  (14.12.14 23:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.