[]

Düğünlerde menü?

Aklımın ermediği yeni nesil adetlerden biri yemekli düğünlerde masalara menü koymak.
Malumunuz düğün sahibi zaten bir standart menü üzerinden anlaşır mekanla, yani misafirin seçim şansı yoktur. Öyleyse masalara neden menü konur? Zaten anlaşılıp parası ödenen öğünler sırasıyla gelmeyecekmidir?



 
Düğün sahibi aynı parayı verir ama birkaç farklı seçenek sunabilir.


  • sehpa fx350  (14.12.14 20:48:26) 
zatn yenilecek yemeğin menüsü konuyor masaya


  • la noix  (14.12.14 20:53:17) 
lüküs düğünlerde öyle yapıyorlar. gelecek yemekleri bir kağıda afilli yazıyorlar işte.


  • mea maxima culpa  (14.12.14 20:58:14) 
evet işte gelecek yemekleri önceden misafirlere söylemenin bir mantığı var mı bunu soruyorum.


  • i like dance and i like romance  (14.12.14 21:01:47) 
valla bu galiba ecnebi adeti, italyada bir kaç kere lüks bir yerlere yemeğe gittik iş icabı. seçimli değildi standarttı yemek, afili afili menüler vardı. sanırsam bilmem ne yatağında bilmem ne usulü bilmem ne gibi yeme isimlerini yazmak için, yani "bakın bunu yiyorsunuz" deme biçimi, bi tür.hatta düğün olmamasına rağmen o menülerde de tarih, toplantının adı vs yazıyordu.


  • niye ama  (14.12.14 21:07:02) 
bi yere gittiğimde ne yiyeceğimi bilmek isterim o yüzden koyuyorlar
sen önüne gelen her şeyi yiyor olabilirsin ama yemeyen de çok. ana yemek ona göre değilse öncekileri yer eder. belki adamın bişeye allerjisi var?

sadece düğünlerde değil saygın tüm yemeklerde menü konur ayrıca. kuru pasta meşrubat değil yani olay
  • la noix  (14.12.14 21:12:41 ~ 21:13:28) 
e tabi söyleyecekler canım. insanlara önlerine ne geleceklerini haber veriyorlar yani. akşam eve gelince annene de soruyorsun sonuçta yemekte ne var diye. otur sofraya önüne gelince görürsün demiyor annemiz, kurufasülye yaptım, yanına da pilav. salata da var diyor.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (14.12.14 21:17:40) 
sadece düğünlerde değil, eskiden evlerde (ev dediysek downton abbey filan yani) verilen davetlerde bile böyle menüler olurmuş.

bir açıklaması işte biz böyle asil bir aileyiz, menümüz bile var olabilir.

ikinci açıklaması sofraya gelecek yemekleri sana haber veriyor. sevdiklerin sevmediklerin olur, belki ayarlama yapabilirsin.
  • mea maxima culpa  (14.12.14 21:20:47) 
ayrıca eskiden şizofrendim +1


  • mea maxima culpa  (14.12.14 21:21:25) 
Bunun sebebi kolaycilik. Normalde ust kalite mekanlarda garsonun yemegi servis ettikten sonra ne oldugunu, nasil yapildigini anlatmasi gerekir, yazisiz kuraldir. Bazi filmlerde de goruruz boyle garsonlari. Ama kalabalik davetlerde bunu yapamayacaklari icin masaya menu koyarlar. Bana gore samimiyetsizlik ama ise de yariyor.


  • kegums  (14.12.14 21:28:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.