[]

eroin bağımlılığıyla ilgili abuk bir soru

ya arkadaşla iddialaştık gibi bir şey oldu, o yüzden merak ediyorum. belki çok saçmalamışımdır bilmiyorum ama ben şey dedim, hiç uyuşturucu deneyimi olmayan ve o tip ortamlarda bulunmayan birisi damardan eroin alırsa ve bir daha hiç bulaşmazsa (ki zaten o ortamlarda bulunmadığı için istese bile bulamayacak birisi) hiçbir bok olmaz, hayatına devam eder.

o da dedi ki "olm sen manyak mısın çok ağır bağımlılık yapar o, bi kere vurdum geçti olmaz".

tamam eroin çok bağımlılık yapıyor onun ben de farkındayım. ama benim verdiğim atmosfere göre konuşun. yani şöyle düşünün, birisi geldi size vurdu iğneyi. siz bırak eroini otu bile nerede bulacağını bilmeyen, o taraklarda bezi olmayan, arkadaş çevresi falan komple temiz olan birisiniz. isteseniz bile bulamazsınız yani.

yine de vücut o iğneden sonra eroin ister mi? 6-7 saat sonra veya ertesi gün krize mrize girer misiniz mesela? tek seferden?

 
altıda bir oranı vardı yamulmuyorsam. 6 deneyenden biri bağımlısı oluyordu, devam ediyordu. bir kereyle direkt bağımlı olmuyorsun ama bağımlı yapma hızı yüksek bi madde tabii. meth için daha beter diyorlar.


  • mula  (14.12.14 20:16:07) 
Krize girmezsin, ararsın biraz o kafayı ama öyle çıldırtacak seviyede olmaz.

Zaten bir süre sonra da unutursun gider.
  • a d s z p  (14.12.14 20:16:12) 
sakın ha. eroin tek kullanımda "fiziksel" bağımlılık yapar. çok tehlikeli. tek sefer bile kullansan vücut tekrar ister, kullanmazsan yoksunluk sendromu yaşarsın.


  • fayfim  (14.12.14 20:17:52 ~ 20:18:47) 
@animal, abi sorduğum şey o. tek bir kullanımdan sonra cidden yokluk krizine giriyor musun? tek seferde skip atıyor mu yani? ben atmaz diyorum. bu iddia için eroin kullanmaya niyetim de yok açıkçası, o yüzden size soruyom

@fayfim, yok bizimkisi öylesine bi geyik ya eroin kullanacağımızdan değil elbet.
  • pescador  (14.12.14 20:17:57 ~ 20:18:26) 
onu bulamazsa onun yerine geçecek bişey mutlaka bulur. şimdi örnek vermeyim sen düşün işte.


  • divit  (14.12.14 20:18:03) 
mantıken sana ne vurulduğunu bilmiyorsan ne arayacağını da bilmezsin. o arada yoksunluğu da atlatırsın. o neydi be diye dolanır durursun sonra. (tamamen fiktif bu yorum)

hea, edit, biliyorsan bulursun. bilmiyorsan bulana kadar her boku da deneyebilirsin. bilmemek daha tehlikeli.
  • namus ninjası  (14.12.14 20:18:56 ~ 20:26:34) 
@namus ninjası, ne vurulduğunu biliyoruz. ama gökten inmiş o eroin. bizim hiç eroin kullanan, hap atan arkadaşımız yok. yani eroin diye ağlasak bile bulamayız. kendi halinde insanlarız. hiç o tip ortamlara girmiyoruz. diyorum ya daha önce sigara falan bile içmemişiz hani. bu tarz bir karakterden bahsediyorum.


  • pescador  (14.12.14 20:20:08) 
yaşlı teyze mode on:

bunu okuyan arkadaşlar aman bir kereden ne olacak ki, deneyelim bakalım tadı nasılmış demeyin.
  • mea maxima culpa  (14.12.14 20:21:29) 
Ben ekipler amiri kartal komiser. Babakartal diye de bilirler. Eroin zararlıdır, bir kereden bir şey olmaz demeyin. Saygılar.


  • sehpa fx350  (14.12.14 20:31:17) 
bir kere kan dolaşımına girdi mi, seviyesi düşmeye başladığı anda yokluk hissi oluşur, yani bir kere bile olsa kanda bir seviyeye kadar bulunduğunda kanda azaldıkça tekrar o seviyeye çıkarma ihtiyacı olur. ha bulamazsa ne olur? ağır grip benzeri belirtiler gösterir, muhtemelen vücudu hasta hisseder kandan tamamen atılana kadar ve yine muhtemelen internet başına geçip, eczaneden reçetesiz alabileceği, vücudunun isteğini dindirecek ilaç araştırır bulur, o hasta hissi arayış hissini geçirmek için başka maddelere yönelir.


  • alice practice  (14.12.14 20:33:16) 
Hayır bahsettiğiniz koşullarda, yoksunluğa girmek tamamen psikolojik bi durum. Biraz iradeyeli ve kararlı bi insansanız, öyle şeylere özenmiyor sadece denemek için denediyseniz, bi daha pek aramıyorsunuz.

Yalnız bu cevabın kişiye göre değişebileceğini söylemeliyim. Yine de tek seferde vücudunuz tepkimeye girmez dediğim gibi, psikolojiktir o girilen yoksunluk.
  • shejia  (14.12.14 20:37:14 ~ 20:37:42) 
Bağımlılık büyük oranda biyolojik birşey. en basit şekliyle, beynin ödül noktası denen noktayı uyarır alınan maddeler. biyolojik olarak yatkınlığınız varsa bağımlılığa, 1 defa bile sizi o çukura düşürür.


  • only the strong survive  (14.12.14 20:50:40) 
eroin ilk kullanımda genel olarak mide bulantısı, kendini kötü hissetme gibi şeyler yaşatır. aslında güzel gelmez yani. vücut alıştıktan sonra haz verir. eroin 3-4 kere düzenli kullanımdan sonra fiziksel bağımlılık yapar. yani bir kere aldım bağımlıyım olmaz. zaten ilk aldıktan sonra 2. shotı yapan insanların bunu yapmasının nedeni umuttur. lan güzel diyorlardı, geçen sefer de o kadar da kötü değildi bugün belki güzel gelir derler, şans verirler yani sonra bağımlı olunur. şu anda çok yaygın olmamasının nedeni de bu. insanlar hemen haz veren şeyler almak istiyorlar. mdma, kokain, marijuana gibi. ve ortamlarda dönen uyuşturucular da bunlar çünkü eroinin çok fazla nefret edeni ve korkanı var.


  • p girl  (14.12.14 21:03:59) 
dozuna bağlı tabi ki ama fiziksel bağımlılık yapar. bir süre sonra yoksunluğa girer. hatta yoksunluktan ölebilir bile.

uyuşturucu yapıldığını bilmezse sokağa çıkıp aramaz tabi ama eksikliğini hisseder.

hastanelerde kullanılan ilaçların bağımlısı olup tekrardab o ilaçtan almak için bahane uyduranlar var. kendilerine yapılan ilacı bilmiyorlar bile ama bağımlılar :D
  • ceycey e  (14.12.14 21:29:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.