[]

agirlik antremanlarim kisa mi suruyor

30-40 dakikada bitiyor. genelde 5-6 hareket yapiyorum 3 setten, az mi?




 
Ağırlık antrenmanı çok uzun sürmemeli, süre uzadıkça vücut strese girip kortizol salgılamaya başlıyor. Bu da katabolik reaksiyona neden oluyor. 45 dakika iyi. Tabii burada önemli olan bir detay da yoğunluk, onu da pas geçmemek lazım.


  • angelus  (14.12.14 08:49:54) 
ağırlık antremanının belli bir süresi olmamalı. amaç kasları yormak bunu ister 10 dakikada yap ister 30 dakikada. sonuç olarak az mı çok mu biz karar veremeyiz ama örneğin omuz çalıştın antreman sonunda banyoda saçını şampuanlarken çok zorlanman lazım veya kol antremanından sonra bir nesneyi tuttuktan sonra kollarının titremesi lazım. umarım anlatabilmişimdir.


  • lathspell  (14.12.14 09:23:54) 
lathspell'in yolundan devam etmek gerekirse deadlift ve squat hareketlerini içeren bir bacak antrenmanı sonrası ayaklarını sürüyerek salondan çıkıyorsan 40 dakikayı kafaya takmazsın. Ayrıca optimum süre yaptığın antremanın niteliğine, tekrara ve verdiğin araya bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte 40-60 dakika uygun aralık olarak görülmektedir.


  • candanag  (14.12.14 10:02:32) 
Amaca bakar. Saf hipertrofi ve yağ yakımı antrenmanları kısa sürer. Kuvvet antrenmanları 3 saati bulabilir.


  • arnold schwarzeneger  (14.12.14 10:57:28) 
Ben genelde her bölgenin ilk başlangıç hareketini 4 set yaparım. Ama önemli olan bu hareketleri nizami yapıp yapmadığın ve kaslarının ne kadar yorulduğu. Ne çok az zorlayacak ne de kas ağrısına sebep olacak kadar zorlayacak. Arasını bulman lazım. Eğer bu süre senin için yeterli oluyorsa, 40 dakika idealdir. Ben de mümkün olduğunca 1 saati geçmemeye çalışırım mesela.


  • maxim gorki  (14.12.14 10:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.