[]

Çok fazla not alıp hiçbirini yapamamak

Telefonuma, oraya buraya sürekli notlar alyorum ama çok fazla oldukları için açıp okuyup yapasım gelmiyor, hafızam çok kötü o yüzden not almak zorundayım. Tavsiyelerinizi alayım.




 
yatağının başucuna ajanda tarzı defter koy yatmadan önce tüm notlarına ona geçir, gün gün ara sıra kontrol et.


  • intern in the house  (13.12.14 21:17:29) 
Not almakla ilgili sıkıntım yok ama çoook fazla alıyorum sanırım sıkıntım bu, neyi not alayım neyi almayayım bilemiyorum ve tekrar geri dönüp notları okumayı çekici kılacak tavsiyelere ihtiyacım var.


  • anonimuz  (13.12.14 21:23:08) 
geçen aylarda David allen adlı adamın "Getting things done" adlı kitabına göz gezdirdim. O da not almanın kötü bir alışkanlık olduğunu söylüyor. Alınan notların sadece yazılmakla kaldığını insanların geriye dönüp bakmadığını anlatıyor.

Not almak kadar o notların düzenlenmesi gerektiğini falan söylüyor. Yani gelen kutusu gibi her şeyi kaydettiğiniz bir ortam varsa, her cuma orayı düzenlemelisiniz diyor.

Aynı zamanda aldığınız notlar, yapılacaklar tarzı bir şeyse, not defteri veya listesi yerine takvim kullanın diyor. Eğer bir işi belirlediğiniz zamanda yapmazsanız, ileriki bir tarihe tekrar yazmak zorunda kalacaksınız diyor. O tekrar yazma işi sizi dürtükleyecek ve işleri yapmanızı sağlayacak diyor.

Kitabın ufak bir kısmını hızlıca özet geçmeye çalıştım, belki bir çıkış noktası olur size.
  • raikkonen  (13.12.14 21:35:19) 
aynı sorun bende de var..


  • amilaz enzimi  (13.12.14 22:22:52) 
Keep kullanıyorum. Hem çok basit ve sade hem de foto yükleme, alarm kurma, arşivleme vs vs gibi bir ton özelliği var.


  • ground  (13.12.14 22:23:10) 
erteleme problemin vardır belki.


  • sayns  (13.12.14 22:24:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.