[]

Bedelliler seferberlik'de ne yapıcak?

askerdeyken komutanım biz niye bu eğitimi alıyoruz yarın bir gün teskere alıp gidicez dediğimizde
Komutan ; "olum yarın bir gün seferberlik olupda sizi tekrar çağırırlarsa bu bilgilerin hepsi sizlere lazım olacak" dedi.
Hatta seferberlikde geleceklerin sırt çantalarını ayarladık hepsi bir zamanlar askerlik yapmış yaşında başında insanlardı. Bundan bi kaç sene sonra bizim isimlerimiz o çantaların üstünde yer alacak.

Peki bu bedelli yapan arkadaşlar ne yapıcak ? Onlara hızlandırılmış eğitim mi verirler? Yoksa direk al silahını al çantanı giy kamuflajları doğru sınıra mı derler?

 
Bedelli sinifi ihtiyac fazlasi er olarak geciyor.gorev emirleri yok.


  • cizgilipijama  (13.12.14 19:54:47) 
Cagrilmayacaklar cunku egitimleri yok


  • divit  (13.12.14 20:00:42) 
Bu zamana kadar kaç bin kişi bedelli yapmıştır ve yapacaktır? Şimdi savaş kapımızda olsa bu adamlar para verdi diye eline silah almıcak. Bizde bu savaşı kaybedersek ve canımızı verirsek sırf asker eksikliğinden dolayı , bunun bedelini kim ödeyecek ? Bu vebal kimin? bedelliyi çıkartanların mı ? Yoksa sik sok üniversitelerde sırf bedelli çıkana kadar sağda solda gezen ülkemize gözle görülür faydası dokunmamış ve bedelli çıkınca bedelli yapanların mı ?


  • emreozb  (13.12.14 20:43:04) 
barış zamanı ihtiyaç fazlasıyla topyekün savaş durumunu karıştırmayın beyler. savaş durumunda (ki bu topyekün olursa) eli silah tutan herkes askeriyenin hizmetine girer. kimi meydanda savaşır kimi geri hizmette görev alır.

hiko senin kafanın karıştığı nokta da burası hacı. o ihtiyaç fazlası barış zamanı olduğu için.
  • air  (13.12.14 20:50:33) 
şu an ihtiyaç fazlası değil tam tersi kadrolarda acayip eksiklik var. mesela x takımının barış zamanı kadrosu 40 kişi yazıyor ama yeterli adam olmadığı için 5 kişiyle o takımı döndürmeye çalışıyorlar. tabi görevler sabit olduğu için o 5 adam 4 kat çalışmak zorunda kalıyor.
futbol takımını 11 futbolcuyla yönetmek gibi bişey oluyor, hatta daha az.

savaş zamanı da bedelliler direkt çağıralamayacak çünkü önce eğitim görmeleri gerekiyor.

bedelliyi tsk hiçbir zaman istemez.
  • divit  (13.12.14 20:54:06) 
yahu cidden hala savaşlar, adam fazlalığı ile kazanılıyor mu sanıyorsunuz?
50 profesyonel eğitimli askeri, bir kaç ay eğitim gibi birşey almış 500 zorunlu askere tercih ederim.
bedelliyi geçtim, zorunlu askerlik safsata, onun yerine doğru ekipman ve eğitim ile hazırlanmış profesyonel birlikler gerekiyor.
  • cursor  (13.12.14 21:15:18) 
@cursor evet hala adam fazlası gerekiyor yıldız savaşlarına geçsek yine de gerekecek klonların savaşını izlediysen.

zaten buradaki olay savaşacak adam değil bunun ulaştırması,mühendisi,lojistiği,iletişimi.. var. sen 50 eğitimli adam yapsan da bunları destekleyecek dev bir kadron olması lazım. evet şu an gidince çoğunluk ot biçiyor ama gelenlerin çoğu da vasıfsız eleman, age of'daki oduncu madenci gibi düşün.
  • divit  (13.12.14 21:21:52) 
divit +1

ayrıca biz 'sanmıyoruz', hesap öyle yapıldığı için öyle yazıyoruz. ayrıca bizim sanıp sanmamamız ya da neyi tercih ettiğimiz bu duyurunun altında önemsiz.
  • air  (13.12.14 21:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.