[]

web sitesi

Tam toparlayabildiğim bir soru olmadığından başlık çok genel oldu.

Biraz önce bazı uçak bileti, otel rezervasyon, araç kiralama vb. işleri yapan sitelerde geziyordum ve aklıma takıldı bu sitelerin orda bulunan otellerle, araç kiralama şirketleriyle, uçak şirketleriyle anlaşmaları mı oluyor yoksa baska türlü mü dönüyor bu çark.yani en ucuz fiyatı nasıl çıkarıyorlar bütün şirketlerle anlaşması olması saçma sanırım cunku arama yaparken bilmem kacyuzbin içinden en uygununu seç:yrz falan diyor.

Ve burda yapılan ödemeler ne kadar güvenli?
Cevaplara göre başka soracaklarımda cıkabilir.

teşekkürler.

 
@krstshn , çoğunlukla bu işler için yazılmış olan programları kullanıyorlar "örümcek" adı verilen ve internet sitelerinden bilgi çeken scriptler var ilgili sayfa sahibi kendi ihtiyaçlarına göre bir tane yazmış/yazdırmış olabilir.

otomobil kiralama üzerinden örnek verirsek.

script bildirilen 100 internet sitesinden şu bilgileri çekiyor diyelim.

- otomobil markası
- günlük kira bedeli
- şehir

daha sonra bunları kendi veritabanına işliyor ve ziyaretçi ankara'da günlük kirası 50tl altında olan falanca marka otomobil aradığında ilgili veritabanı sorgusuyla sonuçları ziyaretçiye getiriyor.

asıl verilerin bulunduğu (bilgilerin alındığı) sitelerin haberi bile olmuyordur çoğu zaman.

ödemenizi internet üzerinden yapacaksanız eğer aracı bir siteye değil ilgili kurumun kendi sitesinden yapmanızı tavsiye edeceğim, ettim.
  • kemal sunal  (03.08.09 18:38:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.