[]

bilgisayar donanımından anlayanlara bir soru

bazı laptoplar çift ekran kartı oluyor ya

mesela biri intel hd graphics, diğeri de nvidia. intel olan galiba fazla elektrik harcamasın diye normal işlemleri yaparken nvidia oyunlarda devreye giriyormuş falan.

ben bu inteli komple aradan çıkartıp sadece nvidia'nın çalışmasını sağlayabilir miyim?

chrome'daki flash uygulamalar bile bazen intel yüzünden kasarken, benim eski toshiba cayır cayır bu flash uygulamaları açıyor ve ben sorunun bu intel yüzünden kaynaklandığını zannediyorum.

not: laptop samsung.

 
elbette. ekran kartinin kendi programi olur, onda ayari oluyor. program yoksa da ureticinin sitesinden model girerek indirebilirsin. bilgisayarin kendisinde de oyle bi ayar oluyor ama nerden bilmiyorum. how to turn off second graphic card falan diye google'larsan cikar muhtemelen iyi bi rehber


  • hjarteblod  (13.12.14 18:37:18) 
kontrol panelinden yalnızca harici gpu(nvidia) seç. olur.


  • cetoxim  (13.12.14 18:39:07) 
cetoxim daha biraz daha açabilir misin hangi sekme altından yapabilirim bu işlemi?


  • thracian  (13.12.14 18:46:00) 
nvidia kullanıyorsan nvidia denetim masası yaz arama yerine yani başlat çubuğuna veya işte metro arayüze yaz çıkar. ondan sonra 3d ayarların yönetilmesine tıkla. orada çıkan listeden chrome'u seç yüksek performanslı nvidia işlemcisini seç uygula de tamamdır.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.12.14 18:50:21) 
eski toshiba da amd mi var tümleşik intel ekran kartı olmadığına nasıl emin oluyorsunuz. bence pcnizin termal macununun yenilenmesi gerekiyor olabilir veya fan temizliği


  • joepiscopo  (13.12.14 21:04:18) 
eski toshiba'da amd 3650 var evet, ama samsung'da gt 520mx olmasına rağmen chrome'da (mesela sıradan bir flash ya da java açıldığında) haağlıyor makina. oyunları sorarsan call of duty ghost'u açıyor.


  • thracian  (13.12.14 21:14:32) 
başka tarayıcı ile denediniz mi peki ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.12.14 21:18:45) 
denedim hepsinde aynı. windows 8.1 kurup deneyeceğim bir de.


  • thracian  (13.12.14 21:25:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.