[]

İyi çay nasıl yapılır?

Herkes çay sırlarını paylaşsın da? Şu dünyada bi çayımız var, onu da güzel içelim bari.




 
Kullandığın çay ve su etkiler çayını. Mesela ben çay olarak çaykur tirebolu 42 alırım, su olarak da içme suyu kullanırım. Ve kısık ateşte yaparım cayı. İçenler de pek beğenir


  • purplee  (13.12.14 17:04:43) 
demlendiğine kanaat getirdikten sonra altını kapatıp bi posta da o şekilde dinlendiriyoruz biz.


  • norek  (13.12.14 17:08:03) 
çayı sonradan koyuyorum demliğe, çok aşırı kaynamış su kullanmıyorum. bunlar da benden.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.12.14 17:09:03) 
en önemli konu elbette çayın markası ve su........

bunun dışında en önemli konu ise demlik...........

damak zevkine göre, demliğin bakır-porselen-alüminyum ya da çelik olması bambaşka sonuçlar verir aynı çay ve su kullanmış olsan dahi........

işte bu 3 değişkeni al, sana en uygun olanını ara.........

benim tercihim bakır ve alüminyum demlik..................

çaykur

damacana su
  • 2 tostos turan  (13.12.14 17:17:44) 
çok denedim ben en iyisini yapmak için. şu an için en iyisi şöyle oldu:

kireci olmayan/çok düşük kireçli su çaydanlıkta kaynatılacak. kaynarken demlik kapağı olmayan şekilde çaydanlığın üstünde duracak, hem ısınacak hem de kuru olacak içi. ısınmış demliğe çayı koyup 1-1,5 dakika da çayın ısınmasını bekliyoruz. sonra kaynar haldeki suyla çayı demliyoruz. 2 yemek kaşığı çayın üzerine yaklaşık 3 çay bardağı su ekliyoruz(göz kararı oluyor ama hep güzel olunca ölçtüm bir keresinde). demliğin kapağını kapatıp çaydanlığı kısık ateşte 15 dk kaynamaya bırakıyoruz altını kapatınca da 3-4 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. bu şekilde kokusu da tadı da tatlı olan bir çay oluyor.

çaydanlık olarak çelik kullanıyorum. bu aynı tat içi seramik kaplı bakır kazanlarda da elde ediliyor.
  • uykusunu yakalayan adam  (13.12.14 17:21:58) 
hocam kaçak çay ve normal çayı harmanlıyorsun, demliğe çayı koyup çok az su ile çayı nemlendiriyorsun, çaydanlığa suyu koyup kaynatıyorsun. Kaynadıktan sonra demliğe suyunu ekleyip, kısık ateşte demlenmesi için bir süre daha bekliyorsun.
Çayınız servise hazır, afiyet olsun.

  • va  (13.12.14 17:22:10) 
çayı demlemeden yıkarsan azcık tadı çok değişir. bulanık olmaz acı olmaz


  • Novitas  (14.12.14 02:27:26) 
çay markası + su markası + çaydanlık etkin. fakat işte porselene vs. pek girmediğimizden hepimizin çaydanlık 3 aşağı 5 yukarı aynı. bu arada tat konusu en iyi altın ile ulaşılır. yani altın çatal-bıçak-kaşık bardak olayı orta çağ görgüsüzlüğü değil tatta da etkili.

ben çayı yıkayıp, sonra pişirip, demlemeye geçenlerdenim. tabii çok kısa bir süre pişirip, sonra demleme işine geçmek de fena değil.
  • nawar  (14.12.14 02:37:22) 
biz rize turistik çayını (çaykurun sarı paketlisi), metal kaptaki sade tomurcuğu, büyük yapraklı ceylon çayını karıştırıyoruz ve bergamot aromalı demleme poşetlerinden bir tane atıyoruz.
bir dolu çorba kaşığı rize turist, elle bir tutam ceylon, bir dolu tatlı kaşığı tomurcuk ve poşet. ayarı tutturursan güzel oluyor.
(bkz: hogwarts terk)

su olarak da kireçli mireçli ama muslukta ısıtıyoz. öbür türlü maaliyet valla damacanalar çok pahalı. ama annem yaptığında temiz sudan yapar. çok fark etmedim tad olarak ama vardır elbet.
  • raavann  (14.12.14 04:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.